Dr. Michael Laitman

A fizikai kapcsolat helyett

Kérdés

Az embernek van egy belső pszichológiai világa, és egy külvilága a társadalmi szinten, ami a magába foglalja a családot, és a kölcsönös együttműködést a legközelebbi emberekkel. Hogyha az ember ebben az integrált rendszerben van, akkor ő mindenkit közelinek lát?

Válasz

Az állati közelség érzése, az úgynevezett “rokoni kapcsolódás” érzése teljesen eltűnik. Az összes ember között azonos mélységű kapcsolat lesz, és akkor teljesen letörlődik minden határ közöttünk.

Nem rokonsági kapcsolatokról van szó, a szülőkkel és a gyermekeikkel. Ezek nagyon szoros kapcsolatok, de ők is más formában fognak felfedeződni.

Látjuk, hogy a mai világban a természetes kapcsolatok elpusztulnak, nem olyan szorosak, mint a múltban. A szülők átadják a gyermekeiket más családoknak, hogy azok fel őket, lemondanak róluk. A gyermekek elhagyják a szüleiket fiatal korukban, és nem éreznek különleges összekötetést velük. A kapcsolatok a generációk között elszakadtak.

A természet hajt minket az ilyen állapotra, azért, hogy mindenkivel ugyanolyan módon bánjunk. Természetesen, hogy a mi oktatásunk felemeli az embert az állati kapcsolatok fölé.

Az “állat” szónak az értelme, a fizikai kapcsolat. Mivel eredetileg az állati szinthez tartozunk, és “Ádám” szint az a kollektív, általános szint, amelyben összekapcsolódunk egy vágyban és felemelkedünk együtt a mi eredeti tulajdonságaink fölé.

BD

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.