Dr. Michael Laitman

Hogyan kell megnyitni a Zohár könyvét

Létezik olyan fogalom, hogy “megnyitni a könyvet “. Megnyitni azt jelenti, hogy mélyen belehatolni, és megérezni milyen erő van benne. Mert a könyv az a bölcsesség, a tudás felfedezésének a forrása, ami a könyv mögött van.

Tehát, ki a szerző, miről szól, mi a történet, és ki meséli? Van valaki, aki írta a könyvet. Rá hatott valami, és ebből a benyomásából leírta a könyvet. Annak a valaminek, amely hatott rá, van egy forrása. Mert valaki létre kellett hozza azt a formát, ami hatott az íróra, és arról írt a könyvben. Aztán van aki kinyitja ezt a könyvet, az úgynevezett ” mennyek könyvét”, aki elolvassa, elmagyarázza, és elmeséli neked. Ő el tudja mesélni neked, olyan módon, hogy ő leírja egy könyvben a lényegét. És a személy elolvassa, amit ő leírt.

És lehetséges, hogy nem a könyvet olvassa, hanem behatol a szerzőbe, aki meséli. Vele kell azonosítania magát. Hogyha nem azonosítja magát Rabbi Simonal, nem tudja, hogy mi van leírva a Zohár könyvében. Mert az, Rabbi Simonba beöltözve érkezik el hozzánk.

Tehát két komponens van (bár valójában sokkal több is van, mert valójában a Teremtő az aki “írta”). De legalábbis el kell, hogy érjük, hogy Rabbi Simonba öltözzünk. Amennyire csak tudunk azonosulni, kell vele, értékelni őt, vonzódni hozzá, megpróbálni hozzá olvadni – abban a mértékében elkezd hatni ránk, elkezdjük érezni és megszerezni, amit Rabbi Simon ad át a Zohár könyve által, és mindenféle utalásokat által, amelyeket az írás megenged.

Olyan állapothoz kell, hogy elérjünk, ahol nem fogjuk tudni hallani a Zohárt, a “Rabbi Simon” fogalma nélkül. Ebben a fogalomban benne van a tanítványai csoportja, mert ők is bele vannak foglalva.

Én össze vagyok kapcsolódva ezzel a rendszerrel, feltölt engem, és ezért nagyon fontos számomra, hogy hozzá olvadjak. Amennyivel jobban kapcsolódok össze ezzel a rendszerrel, és érzem hogy kapcsolatba vagyok Rabbi Simonnal – annyival jobban, szívódik belém ami Rabbi Simonba van. És ez nem külső benyomás a Zohár szövegek olvasásból, hanem egy mélyebb belső megszerzés.

Ez a tény, hogy felosszuk ezt a dolgot, amely átadja nekünk a spirituális hatást, néhány komponensre: a könyv, a szerző, és a mese – valójában segít nekünk összekapcsolódni vele, és nem távolit el tőle.

Ez egy másik megközelítés, a kiegészítő használata az úgynevezett “megnyitni a könyvet ” fogalomnak.

(BD)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,719 seconds.