Dr. Michael Laitman

Egy integrált család titka

Kérdés

Miben különbözik egy integrált család, egy hagyományos családtól, melyet már megszoktunk?

Válasz

A férfiak és a nők törekvéseinek, akik egyébként különböző feladatokat látnak el, akiknek különböző a természete is, egy egymás közötti dipólus létrehozására kell, hogy irányuljanak, azaz, olyan fajta interakcióra, amely az univerzum alapvető építőkövévé kell, hogy váljon.

Ahogy azt a Biblia is mondja, együtt a férj és a feleség, egyetlen egységet alkot, egy „kenyeret esznek.” Ők két szembenálló ember, akik ugyanakkor össze is vannak kötve. Vagy egy természetes módon, vagy egy speciális módon kapcsolódnak egymáshoz, amiben a természet mutatja meg, a teljesen eltérő adatokat a számunkra. Ezt fontos állandóan a szemünk előtt tartani.

Azonban nem egyszerű összetartani egy családot, az általános harmónia elérésének az érdekében. Ezért, ez teljesen más módon látszik, másképpen érzékelhetően. Ez nagyon fontos! Ebben az esetben, a házaspárnak nem csak önmagukért kell felelősséget érezniük, hanem másokért is, mert ők a nagy egésznek a részei, és azáltal, hogy esetleg nem kapcsolódnak ehhez a nagy egészhez megfelelően, kiváltják a természet negatív reakcióját, azzal arányos módon, amilyen zavart okoztak.

Mondjuk a a házastársammal 10 grammnyi zavart okoztunk az általános rendszerben, mivel mi csak egy kicsiny rész vagyunk ebben, de ez a 10 gramm megsokszorozódott a teljes rendszer komplexitási mutatójával, és ezáltal tonnákká növekedett. Majd ezek után, ez mind visszaszáll ránk, és kényszerít minket a változásra.

A jelenben elkövetett hibák, a jövőben váltanak ki következményeket, melyek a korrekcióra irányulnak, melyeket aztán esetleg nem kívánatosnak, kényszernek, és kényelmetlennek érzünk. De pontosan ezek a következményei a saját hibáinknak azok, melyek aztán előre hajtanak minket.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.