Dr. Michael Laitman

Hét milliárd egymást tartalmazó univerzum

Mindenki közülünk a saját, különleges minőségével lett megteremtve. Mint egy része, a hatalmas, közös vágynak, mindenki, egy bizonyos, különleges formája a fejlődésnek, amely különbözik minden más formától.

Minden létező lélek más, mint a többiek, mindenféle módon. Mi még csak nem is értjük, mennyire mások, vagy ellentétesek vagyunk egymástól. Egy végtelen szakadék választ el minket.

Nincs lélek, amely közelebb, vagy távolabb lenne a másiktól – mi mindannyian, teljes mértékben mások vagyunk a spirituális térben. Annyira különbözőek, hogy abszolút semmi nincs bennünk, ami közös.

Azt gondoljuk, hogy képesek vagyunk bizonyos hasonlóságot találni néhányunk között – azonban mi csak az állati, fizikai minőségeink némelyikében vagyunk hasonlóak, és nem a spirituális tulajdonságokban. Egyetlen lélek sincs, akinek a spirituális minőségei hasonlóak lennének más lelkekéhez.

Valaki azt hiheti, hogy néhány barátja közelebb áll hozzá, egy másik pedig elutasítja őt, és az ember képtelen ezt az elutasítást megérteni, vagy akárcsak elfogadni is, pontosan a másik viselkedése, kinézete, mentalitása miatt. Azonban mindez a mi állati testünk folyománya. A spirituális nincs senki, aki hasonlatos lenne bárkihez, akár egyetlen dologban is, és senki nem lehet közelebb, vagy távolabb a másikhoz!

Varázslatos, milyen mértékben vagyunk egymással ellentétesek. Még csak el sem tudjuk ezt képzelni, mivel a mi világunkban ez nem létezik – mindig találunk bizonyos fajta hasonlóságot, egy bizonyos csoporton belül, egy közös mentalitást, egy elfogadott viselkedést, bizonyos dolgokat, melyek a szülői házból származnak, vagy a kölcsönös ízlésből.

Azonban a spirituális világban nincs hasonlóság. Képesek vagyunk poláris – kiegészítő módon ellentétes – különbségeket találni közöttünk minden minőség tekintetében, olyan mértékben, amennyire képesek vagyunk felsorolni mindenkinek a spirituális minőségeit.

A dolog lényege, hogy a spirituális tér, multi dimenziós. A mi világunkban három iránya van a térnek – azonban a spirituális világban végtelen mennyiségű a dimenziók száma. Ebben a több dimenziós térben, mindenkinek meg van a maga multi dimenziós rendszere.

Ezért a spirituális világban, mindannyian egy multi dimenzionálás koordináta rendszerben létezünk. Asztrofizikusok most fedezik fel ugyanezt a rendszert a kozmoszon belül, azaz, hogy egy világegyetem önmagába foglalva tartalmaz egy másikat, és esetleg mindkettő belefoglaltatik egy harmadikba, és így tovább. Más szavakkal, ezek valamilyen módon közelednek ahhoz a formához, amellyel le lehet írni a spiritualitást.

A bölcsek írnak erről: „A véleményük annyira tér el egymástól, amennyire az arcuk különbözik.” Más szavakkal, még nem is ismerjük egymás véleményét, mivel azonban nem ismerjük eléggé önmagunkat, máris azt gondoljuk, lehet bennünk valami hasonló, és az közelebb hoz minket.

Ne gondolja azt senki, hogy bárki hasonlatos a másikhoz ezen a módon! Senki nem egyezik senkivel, semmiben! Mindenki annyira távol van a másiktól, hogy egyetlen kicsiny minőségünket sem vagyunk képesek megosztani a másikkal. Ezzel semmit nem lehet tenni – ez ilyen módon adott a számunkra.

Az egyetlen dolog, amit megtehetünk ebben az esetben, hogy felülemelkedünk minden különbségen. Ezen a bolygón teljesen lehetetlen összekapcsolni valakinek a multidimenzionális koordináta rendszerét, egy másik, hasonló rendszerrel.

Soha nem leszünk képesek a minőségeink szintjén kapcsolódni. Mindenki egy elszeparált világegyetem, annak a teljes gazdagságával belül. Ez az, ahogy mindegyikünk végtelen gazdagsága és sokoldalúsága teljes mértékben különbözik a többiektől, mindenféle elképzelhető módon. Semmi közös nincs bennünk.

Ezért meg kell értenünk, hogy nincs más lehetőségünk, mint felülemelkedni önmagunkon, és ott összekapcsolódni!

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.