Dr. Michael Laitman

Munkahely, jó otthon a szívemnek

Az ima, az a vágy, amely létrejön minden pillanatban a szívben. A különleges munka az ima letisztázása: mit akarok, mit kell tennem, hogy az én imám elérje a szeretet szintjét, az őseim imáját. Tehát megvizsgálom, amit a szívem érez. Elvégre, nem én vagyok az irányítója, nem kell rendőröket és őröket állítanom, hogy állandóan vizsgáljam, hanem meg kell építenem egy olyan rendszert, amely befolyásolja a szívemet.

Csak a barátok, a környezet, irányítják a szívemet. Létrehozok egy olyan környezetet, amely irányítani tudja a szívemet, mert én magam képtelen vagyok erre. Ez az egyetlen szabad választás. Ezért az én imám teljes mértékben a környezettől függ, és szükség van segítségre a”mehácit  sekel” (fél sékel) segítségére, vagyis a 100%-os vágyra a fény számára.

Ha én a környezetemhez helyes módon viszonyulok és kérem, hogy ébressze fel a szívemben a vágyat az adakozásra, fontosságát, akkor maga a környezet hozza létre bennem a helyes imát. Így én beteljesítem az én fél részemet az egy sékelből és befejezem a munkámat.

Ilyen módon, én nem töltöm ki magamat, és nem dolgozom közvetlenül a szívemben, hanem a környezeten keresztül teszem ezt meg. Én arra irányulok, hogy a környezetem befolyásolja a szívemet, és képessé tegyen, hogy akarjam a helyes beteljesülést, azaz hogy akarjam megtölteni az adakozás tulajdonságával és a barátok szeretetével. Ez az, ami hiányzik nekem. Amikor én átmegyek ezen a folyamatom, én megkapom a második “felét a sékelnek”.

Ebben, “az egyén és a kollektív egyenlő”. Mindenki egyenlő, mivel az integrált rendszerben, az analóg rendszerben, minden egyes részlet ugyanolyan fontos, mint a másik. Nincsenek kicsik és nagyok, sem gazdagok sem szegények. Mindegyik részt kell, hogy vegyen a fél sékelével, és el kell, hogy érje a hiányt a maga részéről.

Ezért a mi munkánkban nem lehetünk különlegesebb a másiknál: nagyobb vagy kisebb, mint a másik. Az összes barát egyenlő. Mert nekünk még mindég hiányzik az a rész, amelyre szükség van, hogy elérjük a mi sékelünk a másik felét. Ezért nekünk gondoskodnunk kell mindenkiről.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.