Dr. Michael Laitman

Harmónia, amit mi magunk teremtünk

Kérdés

Milyen üzenetet kellene átadnunk az embereknek a racionális gazdaság tanfolyamán?

Válasz

Nagyon érdekes statisztikákat kell mutatnunk nekik: az erőforrások mennyiségét, amit az emberiségnek muszáj elköltenie, a hatékony módját az emberi és természetes erőforrások felhasználásának, az energiának, és így tovább. Más szavakkal, megtanítjuk az embereknek ezen a tanfolyamon a harmóniát a természettel, hogy nem veszünk el semmilyen felesleges dolgot belőle, mint ahogyan az állatok is viselkednek.

Végül is, a hétköznapi életünkben nem különbözünk az állatoktól. Miért vegyünk akkor többet a természettől, mint amire szükségünk van? Egy állat önmaga ássa a lyukát magának, élelmet raktároz, ösztönösen szaporodik, felneveli a porontyait, megöl más teremtményeket és megeszi azokat – de soha nem halad túl a szükségletein. És nekünk is így kell viselkednünk.

Mindennek a természettel való összhangban kell működnie. Az egyetlen különbség csak az, hogy a harmóniánkat a mi esetünkben tudatosan kell elérnünk, ellentétben az ásványi, növényi és állati szintekkel, amik ösztönösen tartják fent magukat. Magunknak kell megteremtenünk a harmóniát.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.