Dr. Michael Laitman

Jutalom a büntetés helyett

Kérdés

Mi a „a jutalom és a büntetés sorsa”?

Válasz

Életünk minden pillanatában jutalommal és büntetéssel nézünk szembe. Minden pillanatban korrekciót kell kérnem. Ha megfelelően kérem ezt, jutalmat kapok, és ha nem megfelelően kérem, korrekciót kapok.

A jutalom az erősebb vágyak megkapása, amivel pontosabban tudom magamat a célra irányítani. Érzékenyebb leszek és pontosabban tudom magam behangolni, bekalibrálni magam, és pontosabban tudom elképzelni, hogy micsoda a „Teremtő”.

Amiatt értem ezt meg, hogy magamat önmagam által építem meg, Őneki megfelelően, és megtanulva azt a módot, hogy hogyan vagyok felépítve. Így hasonlóbbá válok hozzá, és ez a jutalmam – hogy többet adományozom. A büntetés annak meglátása, hogy mit mulasztottam el.

De ez szintén a korrekció részévé válik, és a büntetés a jutalmammá válik. Végül is, nincs különbség aközött, hogy pozitív vagy negatív reakciót kapok-e. A legfőbb dolog, hogy ez lehetővé teszi számomra, hogy rájöjjek arra, hogy hol tévesztek, és kijavítsam.

Ezeket a tévedéseket jóként és hasznosként fogadom el, mindegy hogy pozitívak vagy negatívak, hogy taszítóak-e vagy vonzóak. Nem tudom, hogy milyen hozzáadott vágyaimat kell most feltárnom. Minden gonosz, amit fel kell fedeznem, rejtve van bennem, és amikor feltárulnak, azt jutalomként fogom fel. Bár rosszul érzem magam, az érzésem fölé emelkedem.

Mindent hatalmas jutalomként fogok fel, amit a reformáló Fénytől kapok, mindegy hogy az hogyan érezhető. Ez az irányom. De azért hogy ezt megtegyem, kell a környezet támogatása, hogy folyamatosan a rendszer részének lássam magam. Csak ott leszek képes megváltozni azért, hogy csatlakozzam hozzá.

Tegyük fel, például, olyan helyen kell részévé válnom a barátaimnak, ami tölcsér alakú. Ahogyan megpróbálok a formába illeszkedni, folyamatosan tisztázzák számomra, hogy mi az, amiben hiányt szenvedek, és mit tegyek pontosabban, hogy abba a különleges formába beleilleszkedjek.

Így bár minden új feltárulás negatívnak is érezhető, a bajok és a zavar egy áldássá válik számomra. Azt mondja, hogy a Tóra bölcselete ellentétes az uralkodók bölcsességével, mert boldog vagy ezekkel a feltárulásokkal.

Ez egy nagyon „szűk híd”, amin át kell mennünk. A személy, aki előrejut a spiritualitásban, jutalmat lát a pozitív és a negatív érzésekben is. A lényeg az, hogy az illető hangolódása korrigálva legyen.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.