Dr. Michael Laitman

A csodálatos út kezdő része

Kérdés

Hogyan kell kezelnem a munkámban azt, hogy a “Tóra ízeit” felszabad fedezni és a “Titkot” tilos nyilvánosságra hozni?

Válasz

Ne aggódj, ha hirtelen úgy találod, hogy valami titok tilos. Neked most a vágyaid korrekciójára kell gondolnod. Amikor kikorrigálod a vágyaidat, amelyek a Partzuf (Arc) alsó részéhez tartoznak – akkor beleöltözik a Fény, amit úgy nevezzünk “ízek”. Majd Fény segítségével, elkezded megérteni a Partzuf Fejét és kezded felfedezni a “titkokat”.

A “Titok” az nem a számításokban rejlik a fejedben, hogyan töltsed ki a “testet” a képernyő által. A “Partzuf Fejének megszerzése”, az a teremtés alapgondolatának a megszerzése, a Teremtő viszonya hozzánk, az Ő szándékát, és nemcsak a vágyát, hogy nekünk adjon minden jót.

Egyelőre nincsenek nekünk ilyen sejtek az agyunkban, nincsenek ilyen fogalmi eszközeink. Építenünk kell egy új logikai eszközt, olyan logikai döntéshozatalra, és egyelőre nem létezik számunkra.

Miután kikorrigálunk minden vágyat és összeolvadunk a Teremtővel, ez az összeolvadás fog felemelni minket egy magasabb szintre, amiről a kabbalisták nem írnak. A Kabbala bölcselete csak a vágyak korrekciójáról beszél, amit létre kell hoznunk 6000 év alatt.

A 6000 év alatt befejeződik a korrekció, és a BIÁ (Bria, Jecira, Assia) világok felemelkednek az Atzilut világ szintjére. És akkor, az Atzilut világ együtt a BIÁ világokkal, a Parsatól lefelé terjednek, egészen a mi világunkig. De ez nincsen leírva a könyvekben, mert a “kő szív” korrigálásához tartozik.

Mi azt tanuljuk, hogyan kell felemelkedni az Atzilut világához. Ami után az összes lelket amelyek “Izraelhez” (Jásár-Él) tartoznak, és a lelkek, amelyek a “Világ Nemzeteihez” (Umot haOlám) tartoznak, és nem tudnak felemelkedni egyedül, hanem csak ha, csatlakoznak Izrael lelkeihez (és ilyen részek léteznek minden emberben), felemelkednek az Atzilut világhoz és megkapják a Fényt – ebben a munkánk véget ér.

Amikor felemeljük az összes lelkeket, a legutolsót is, akkor megtörténik a Felső cselekvése, az úgynevezett „Zivug Ráv Mékábcéjél”(*), amely elejétől meg volt tervezve arra az időre, amikor az összes “AHP Dé Áliá”(**) fel fog emelkedni. Ekkor tárul fel a Végső Korrekció Fénye – “Zivug Ráv Mékábcéjél”.

Tehát, Ő veszi az összes vágyakat, együtt az összes Fényükkel, egy csoportban csatlakoztatja őket, egy teljes Tíz Szfírában, és azok kiterjednek az Atzilut világ fejétől egészen a mi világunkig.

Így történik meg az összes vágyak korrigálása. De mi fog történi ez után? – Ezt nem írja le Kabbala. Nos, kikorrigálódtak a vágyakat, és mi a következő lépés? Végül kijavítottuk az autót, és most merre?

Mi még csak egy kis részben kezdtük meg az utat, és hogy a továbbiakban mi fog történni – nem mesélik el nekünk  … Nem azért mert tilos, hanem azért mert egyszerűen lehetetlen. Nincsen nekünk meg az értelmünk, sem az érzelmünk, hogy megértsünk, mi fog történni a továbbiakban. De kétségtelenül, ez a jövő készen áll mindegyikünk számára. A mi feladatunk csak az, hogy felgyorsítsuk a fejlődésünket!

magyarázat:

* – a nagy párosodás, amikor össze vannak gyűjtve az összes lelkek egy párosodásban, és véget ér a teljes korrekció – Gmar Tikun

**- a megszerzési vágyak, amelyeket hozzá lehet adni az adakozási eszközökhöz

(BD)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,651 seconds.