Dr. Michael Laitman

Megjegyzések a könyvről, a következő 100 év

Megkértek, hogy fejtsem ki a véleményemet George Friedman könyvéről, amelynek a címe: A következő 100 év: Előrejelzés a XXI. évszázadra.

Véleményem:

A könyv könnyed stílusú, általános olvasóközönséget céloz meg. Az egész könyv azon a feltételezésen alapul, hogy a világ nem változik, és hogy a természetnek nincs célja vagy programja, az emberiség egységére vonatkozólag, amely erők, vagy tudatra ébredés által érvényesül. Ezért mindez egy „mechanikus”gondolatrendszerbe torkollott arról, hogy milyen módon lehet az USA felsőbbrendűségét fenntartani, ebben a ragadozó világban.

Lehetetlen ezzel vitatkozni, mivel a szerző azon feltételezésén alapul, hogy a világot az ember uralja. Azonban ha a világunk az emberi és az egész univerzum hasonlóságán alapuló törvénnyel összhangban fejlődik, minden szinten, akkor a szociális fejlődés törvénye elvisz minket a kölcsönös garancia társadalmához.

Ez a két forgatókönyv egyike alapján fog megvalósulni:

  • Az ember korrekciójára való igény tekintetében való egyetértés nélkül – ami világháborút is jelenthet
  • Annak a felismerése által, hogy nincs más alternatíva, a háborúk nem oldanak meg semmit, hogy tudatosan kell egységre lépni, hogy be kell teljesíteni a természet törvényeit egy helyes módon és mindezt a saját jólétünk miatt kell így csinálni, gyorsan és vértelenül.

Ezt a második módszert javasolja a kabbala.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.