Dr. Michael Laitman

Monarchia vagy demokrácia

Kérdés

Kérdéseket az integrált társadalomról, és mindenféle aktuális híreket, eseményeket, meg lehet-e tárgyalni a felnőtteknek az integrált oktatási osztályokban?

Válasz

Mindez, a felnőttek csoportjától és a csoport felkészülésüktől függ. Attól, hogy mennyire érett a megértésük és milyen elemző és szintetizáló eszközökkel rendezkednek. Illetve, hogy hogyan képesek használni ezeket a tudással és az egymáshoz való viszonnyal szemben. Mennyire képesek maguk fölé emelkedni és lenullázni a személyes érdekeket, és objektíven látni.

Természetes, hogy tisztáznunk kell az ilyen kérdéseket. Meg kell nyitni a demokráciát mindenki előtt egy letisztázott formában, és meg kell mutatni, hogy ez a szerkezeti felépítés, teljesen önző, és nem azért kell ezt megmutatni, hogy büszkék legyünk magunkra.  Egyszerre, csak egy Király uralkodott ez előtt, és mindenki megadta ennek az uralkodónak a tiszteletet, és mindenki meghajlott ez előtt az egy ember előtt – akármilyen buta vagy okos volt, de egy ember volt – Most ez az uralkodás elszakadt sok pártra, akik be akarják “kebelezni ” a többit. Nem ilyennek kellene lenni a Parlamentnek.

Tehát, biztos egy csomó probléma van.

Régen, a tudósok és filozófusok vezeték a nemzetet. Legalább is szavuk volt, és tanácsadók voltak a királyok mellett . A hadsereg és a pénz, a király kezében volt – mindez egy kézben volt. De annak érdekében, hogy jól vezesse a király a kincstárt és a hadsereget, segítségei voltak, számos okos ember személyében. Így sokkal könnyebb és egyszerűbb volt a helyzet, mert nem voltak lopások a kincstárban, és mindenki arra törekedtek, hogy minimálisra csökkentsék a hibákat.

Minden egy kézben volt. Így a királynak, nem volt kitől lopni – mert minden az övé volt. A döntések meghozatalára, volt neki néhány okos tanácsadója. Ennyi az egész. Még így is voltak kisebb harcok a háttérben, de ezek jelentéktelenek voltak. Tehát, minden sokkal stabilabb volt, és ez a stabilitás generációkon keresztül tartott. Nem úgy, mint a mai parlamentben.

A jelenlegi szabadság – maximális szabadságot ad a felelősségtől. Egyébiránt is, az az egyik nagy probléma, hogy érteni kellene a szabadság fogalmát.

BD

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,215 seconds.