Dr. Michael Laitman

A valódi munka az belső tevékenység

Kérdés

Néhány éve tanulom a Kabbalát és világos számomra, hogy az, ami leginkább számít, az a belső munka. Mégis, úgy érzem, nem teljesen világos számomra, mi is az. Elmagyaráznád nekünk részletesen mit az a belső munka?

Válasz

Az én belső munkám megpróbálni minél erősebben kapcsolódni a kollektív belső munkához  a edény létrehozásában amely felfogja a fényt. Az akció kimenetele maga az alapgondolat. Először is én vágyakozom (sóvárgok) az az állapot után, hogy én megismerem a Teremtőt. Mi is az az állapot? Ez az az állapot, amelyben néhány szívben lévő pont egyesül. Ha én megteremtek egy megfelelő egységes rendszert ezekből a pontokból melyben benne van az adományozás hatalma, akkor felfedezem benne az erőt, amit „Teremtő”-nek hívunk. Addig a fokozatig fedezem őt fel, amilyen fokozatig képesek voltunk egységre lépni egymással.

Tehát a mi belső munkánk az egységről szól és a kölcsönös felelősségvállalásról egymásért. „Szeresd a te szomszédodat mint tenmagadat” – a Tóra nagy szabálya. A szabály (klal) az edény (Kli) ami a fényt tartalmazza. Ez az egyetlen dolog, amire szükségem van, ezért én folyamatosan ebben az állapotban tartom magamat.

Én megpróbálkozom különböző dolgokkal amelyek a szívben levő pontjaink belső egységéhez elvezetnek. Keresem az egyesülés és a társaim felébresztésének a lehetőségeit. Aggódom azért, hogy mi mindannyian ugyanabban a szándékban legyünk, átitatva a kapcsolódás gondolatával és ez mint tűz égjen közöttünk. Akkor mi felfedezzük a Teremtőt ott.

Az Ő felfedezése az egyetlen dolog, amire nekünk szükségünk van. A Kabbalah bölcsességének a lényege a Teremtő felfedezése a világban levő teremtményei számára.

RB

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,635 seconds.