Dr. Michael Laitman

Személyes dicsőítés

Kérdés

Ha elmesélem valakinek az én értékrendemet, neki koncentrálva kell engem meghallgatni, ez az első dolog. De amikor megpróbálok valakivel együtt megépíteni egy ideális képet, mint a kommunisták, amikor leültek és elképzelték az ideális jövőt, az egy teljesen már más dolog. A probléma az volt ezzel, hogy mint kiderült, a nézeteik teljesen el vannak vágva a valós élettől.

Válasz

A kommunisták rendszeréből hiányzott az emberi oktatás. Az oktatás, Oroszországban főleg annak idején, és még ma is, egy nagyon nagy probléma, mert még ma is létezik bennük a rabszolgaság pszichológiája. Fokozatosan, ezt meg kell változtatni személyes dicsőítésre. Oroszországban léteznek a megfelelő feltételek ehhez.

A felfelé irányuló mozgás, az “emberi szintre”attól függ, hogy ez (a rabszolgaság pszichológiája) teljesen feloldódik-e az társadalomban, de ez azonban a személy teljes növekedésétől is, – mint személyiség- növekedésétől is függ. Ezeket ellentéteket akarták eltörölni a szovjeturalom alatt, mert nem tudtak létrehozni egy olyan rendszert az emberek oktatására és nevelésére, amely arra vezeti az embert, hogy mindenki egy személyiség legyen, akinek van saját a véleménye, és képes produkál a potenciális lehetőségeit. Ezt teljesen kicsavarták, miszerint: „neked nincs fejed, a párt majd gondolkozik helyetted, nincs neked semmid a kezeden kívül. Te cselekedsz, és mi meg mondjuk, hogy mit tegyél.”

Ez nem az az emberi mivoltunk, amire sóvárgunk és törekszünk. A próbálkozások, hogy egyszerűen csak eltöröljük az egoizmust, és helyette egy mesterséges módon bevezessünk egyfajta kényszer hatására egy „önzetlenséget önfeláldozást” – ez a Természet ellen való.

Mi azt mondjuk, hogy meg kell tanítani arra az embert, hogy helyesen használja az indítékait, szándékait és az egoista impulzusait.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.