Dr. Michael Laitman

A „természet” hangos szava

Kérdés

Miért a „természet” szó hangzik el a leggyakrabban a leckék során?

Válasz

Mivel ma egy bizonyos szférában találjuk magunkat, amely befolyásol minket és reakciókra kényszerít minket. Minden oldalról körül vagyunk véve, és sehova nem tudunk menekülni. Ezért hívom ezt a jelenséget „természetnek,” és világos a számomra, hogy egyetlen törvény van, amely minden befolyásol, minden szinten, ez az általános egyensúly törvénye, a globális, integrált rendszerre vonatkoztatva.

A különböző rendszerek kutatása azt bizonyítja, hogy ez az egyetlen törvény, a rendszer egyensúlyára irányul, annak minden cselekedetében a természet igyekszik maximalizálni a nyugalmi, a rendszer számára legkényelmesebben felvehető állapotot. Ez hasonló ahhoz, ahogy a víz a legalacsonyabb szint felé igyekszik. Ennek az irányultságnak megfelelően, a saját elszeparáltságunk helyett, nekünk is egyesülnünk kell, és eggyé válnunk. Sok olyan tanulmány készült, a legkülönbözőbb tudósok által, akik az emberi társadalmat kutatták, amelyek mind ezt bizonyították.

Kérdés

Világos, hogy a környezet és a testünk állapota, egyaránt a természettől függ. Ez a mi fogalmunk a természetről, mint meghatározó faktorról. Azonban kiderül, hogy a természet kontrollálja a gazdasági válságot is, a munkanélküliséget és a csődöket is?

Válasz

Mivel az emberiség általános oktatásáról beszélünk, egy integrált, globális világban, azaz, hogy pontosan legyünk képesek megvizsgálni, mi történik ebben a világban. Ez egy kölcsönös rendszert jelenít meg, ahol az „integráltság” koncepciója azt jelenti, hogy a rendszer elemei kölcsönkapcsolatban vannak egymással, és egyetlen törvény, egyetlen erő által vannak aktiválva, amely a kapcsolat és felé irányítja őket.  Ez az, amit én természetnek nevezek.

Más szavakkal, nem gondolok semmire, ami nem az ásványi, növényi, az állati, vagy emberi szinthez tartozik. Csak arról van szó, hogy minden létező törvény belefoglaltatik az integrált, globális rendszerbe, és az egyetlen törvény hatálya alá tartozik, ami a homeosztázis, és a tökéletes egyensúly törvénye.

Láthatjuk ezt a törvényt a fizikában is: minden test a nyugalomra törekszik, a statikus állapotra, és a felhasznált energia minimalizálására. Ez az, ahogy kiegyenlítődnek a hőmérsékleti és nyomás különbségek, a hasonlóság elérése által. Semmilyen más érv nem merülhet itt fel. Ezek a termodinamika törvényei, melyekről tanulunk az iskolában.

Azt magyarázom az emberiségnek, hogy ez az alapja a globális világ felfogásának, ahol mindenki függ a másiktól, megtapasztalja az egyetlen törvény működését, és a követésének a szükségességét. Az én feladatom a az emberiséget, egy új világképhez eljuttatni. Ez hozzáadódik a neveléshez. Én tudást is kínálok. Ez a tanulási folyamat nem fejeződik be egy rövid kurzussal, ez folytatódik egy életen át.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.