Dr. Michael Laitman

Betegség és a barátok gyűlölete

Kérdés

Hogyan erősítsem meg magam a csoportban, amikor gyűlöletet érzek?

Válasz

Ez nem számit. Mindenki megtapasztal ilyen gyűlöletet. Nézzük meg mit ír Rabbi Simon tanítványa. “Olyan nagy emberek, és ilyen gyűlölet tárult fel bennük.” Nekünk úgy kell tekintenünk a gyűlöletre, mint ahogy egy orvos látja a betegséget: ez egy konkrét dolog, és nem hibáztatok érte senkit.

Úgy kell elfogadnunk a gyűlölet, mint egy természetes dolgot, amelynek léteznie kell. Nekünk meg kell ismernünk a saját természetünket, és ezzel együtt kell megpróbálni túllépni, felülemelkedni, és megépíteni a spirituális kapcsolatot.

Ebben a helyzetben kölcsönös munka folyik, ahol dolgozik a Fény, a mi egónk fölött – ott mi úgy viszonyulunk a gyűlölethez, mint ahogy az orvos viszonyul a betegéhez. Nekünk úgy kellene tekintenünk a gyűlöletre, ahogy az orvos tekint a betegére. Nem szabadna számításba vennünk a beteg egyéniségét, hanem csak a betegségre és a gyógyításra szabad figyelnünk. Nekünk is így mindig kellene tennünk.

Mi felülről kaptuk az egót, amelynek segítségével ki kell építenünk a közöttünk lévő kapcsolatokat. Ha nem érzed magadban, hogy gyűlölöd a barátokat – attól az ott van, csak még nem fedezted fel magadban.

BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,672 seconds.