Dr. Michael Laitman

A gonosz szolgálja a jót

Kérdés

Mi a helyes módja, annak hogy elkötelezzük magunkat az önvizsgálatban, anélkül, hogy a gonoszt klipává (héjjá) változtassuk?

Válasz

Amikor én megvizsgálom a viszonyomat te veled, én csak a töréspontot érem el köztünk, és rögtön kérem a korrekciót e fölé. A csoportnak is támogatással kell, hogy részt vegyen ebben. Így nem csak egyszerűen felfedezem a gonoszt közted és köztem, hanem én azt is akarom, hogy ez mindenki számára nyilvánvaló legyen, azért hogy együtt fedezzük fel a kapcsolatot mindannyiunk között.

Pontosan ezek a bűnök, ez az a hely, amely fölött feltárul a szeretet, és fontos hogy a szeretet a bűn felett jelenjen meg. Ez a három vonal lényege, amely nem létezhet semmilyen vallásban, hit rendszerben, vagy más módszerben. Nekünk fel kell használnunk erre az egót, nem pedig eltörölnünk.

A legfontosabb a klipa (a héj), ez a vágy hiánya, amikor nem akarjuk az egót felhasználni. Vagyis nem akarjuk felhasználni a negatív oldalt sem. Az összes tévedés, itt kezdődik, ami jelentkezhet  minden más vallásban, hitrendszerekben, az az ahogy megközelítik az attitűdöt az sok  dolog irányában, nem érti meg, hogy szüksége van a gonoszra, hogy az élet eszenciája, az élet központja ebben található. Tilos eltakarnunk a gonoszt, a feltárásakor semmit sem szabad, megváltoztatni. Csak lefedjük egy jó attitűddel, ennyi az egész. A gonosz formája megmarad, mi csak beöltöztetjük a Haszadim (Kegyelem) tulajdonságába, és ezáltal, megkapjuk a Szent edényt, az Adakozás Edényét.

Nekem nem kell keresnem magamban a gonosz, miszerint:  “hol a gyűlöletem a mások irányában?” Nem ezt kell tenni. A helyes módja a feltárásnak az, hogy mi csak a jóra sóvárogjunk, és ne merüljünk el a rosszban. Nincsen olyan törvény, hogy a vitát, és a gyűlöletet szándékosan kell kiváltanunk. Nekünk arra van szükségünk, hogy hozzáadjuk a sóvárgásunkat, a hiányunkat a kapcsolatokhoz, és akkor mi kétségtelenül felfedezzük a korrupciót. A mi vágyainknak csak Felfelé kell, – a Jó irányában kell- irányulniuk és ennek megfelelően ez, megjeleníti az alsót is.

Ha mi nem Sóvárgunk a Felső Fényre, akkor felettünk tárulnak fel a korrupciók, különböző formákban: hirtelen kellemetlenség a családon belül, vagy a csoport tagjai között – és más különböző dolgok. De mindezek annak jelei, hogy a csoport nem sóvárog a Felső felfelé, a jó irányába, így sokféle probléma és gond jön a fizikai szinten. Ha a csoportban nem elég nagy az egység, de sóvárognak az egységre, akkor feltárul, hogy a hiányosság csak a kapcsolatokban van. Ha nem felfelé sóvárognak, akkor a hiányosságokat a fizikai szinten felfedezik fel vagy annál alacsonyabb szinten.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.