Dr. Michael Laitman

A szeretet behatolása a gyűlölet barikádjain keresztül

Ha közönyt érzek a barátok felé és semmi nem akadályoz engem, ez annak a jele, hogy nem kezdtem el felfedezni a gyűlöletet és szeretetet pedig bizonyosan nem. Viszont ha már taszítást érzek feléjük, ez a felső fény hatása ami rám ragyog, hogy megmutassa nekem a gonosz hajlamomat, az egómat.

Nem mindenki áll készen ilyenfajta munkára: Lehetséges hogy a személy kapcsolódik másokhoz és jól érzi magát; kellemes, érdekes kimenni a sivatagba mindenkivel az összes ölelkezéssel együtt, és nem érezve semmilyen gyűlöletet. A gyűlölet csak a reformáló Fénynek köszönhetően tárulhat fel.

Meglep téged, hogy ilyen módja van annak, hogy megreformál téged? Igen, ez az út Őhozzá.

Fontos, hogy ne essünk kétségbe ha felfedeztük a gyűlöletet, ami taszít minket. Ne kiabáljunk: „Hol van a haladásom? Milyenfajta jutalom ez az erőfeszítéseimért?”

Ha mindennek ellenére folytatod a munkádat, ha szeretnél kapcsolódni a barátokkal, mert nincs más választásod és a Kabbalisták ezt tanácsolják neked, ha lenullázod magad, akkor meg fogod érteni, hogy csak a kapcsolódáson keresztül lehetséges elérni az adományozást és a Teremtő feltárulását. De láthatod magad is, hogy nem vagy képes kapcsolódni és aztán felismered, hogy a kapcsolat csak a Körülvevő Fény segítségével lehetséges.

A gyűlölet a barátok felé szintén a Fényből jön, de ez a kérésünk nélkül történik. Ez a gonosz feltárulása. Azért hogy korrigálja ezt, egy embernek céllal kell a felső erőhöz viszonyulnia és kérnie kell, hogy Ez feltáruljon hogy meg legyen a lehetőségünk kapcsolódni másokkal.

Sok emelkedés és lesüllyedés, csalódás és kétségbeesés hosszú szakasza van ezen az úton, amikor nem vagy képes lenullázni magad, vagy valami felé fordulni. Céllal merülünk ki ilyen módon egészen addig, mígnem valójában jönni kezd a Fény Fentről, hogy segítsen nekünk, és elkezdjük értékelni a barátainkat. Itt le kell ellenőrizned, hogy ok nélkül értékeled-e őket, vagy azért mert a Teremtőt értékeled.

Izrael, a Tóra és a Teremtő mindig eggyé kell, hogy váljon, és ekkor ez beirányít téged a helyes irányba. Izrael (te) tele van gyűlölettel; és a Tóra (felső Fény) reformál téged, segít neked felépíteni a szeretetet a gyűlölet tetején. És ekkor, a középső vonalon, amikor helyes módon kapcsolod össze a jobbat és a balt, feltárod a Teremtőt és minden eggyé olvad össze.

Erre fókuszáljuk a munkánkat.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.