Dr. Michael Laitman

Egyensúlynak kell lennie az elme és a szív között

Bizonyos pillanatokban képesek vagyunk érezni egy sóvárgást az adományozás felé, az adásra, a közelségre, az ölelésre, és a szívek egységére, de a következő pillanatban lehűlünk. Ez azért van, mert nem vagyunk korrigálva, és a benyomásunk az egóból jön.

Az ego egyetért azzal, hogy beadjon egy pillanatig, és összetapadjon mással egoista módon, hogy érezze a kapcsolatot. Ekkor, büszkeséget érzek, hogy sikerült kapcsolódnom, és ez az ami megtart engem. Viszont egy perccel később egy új Resimó (emlékkép) lehűti a lelkesedésemet.

Néha egy személy kész kiugrani a tízedik emeletről. Egy pillanatig kész mindent megtenni, a kétségbeesésnek köszönhetően amit a törött szívében érez, de a következő másodpercben már meg is bánja ezt, és elkezd logikusan gondolkozni. Ez ilyen módon történik, mert az ember egyetlen egoista vágyából fakad.

Hogyan lehetünk a korrigált állapotban egy hosszabb ideig, elmével és szívvel, úgy hogy nem bánjuk meg a döntést, amit hoztunk, bár ez magasabb mint mi és a természetünk ellenében van? Hogyan vagyunk képesek tudatosan odadobni magunkat, mintha kilépnénk a tízedik emeletről a nyílt levegőbe, és miközben a levegőben lógunk, tudjuk mi történik velünk, készek vagyunk rá, és szeretnénk, hogy megtörténjen?

Ez nem egy durva és őrült lépés, ami az összetört szív kétségbeeséséből származik, hanem egy tiszta és racionális döntés. Ezt csak akkor lehet megtenni, ha van egy másik erőd, az adományozás ereje, ami a megszerzés ereje ellenében cselekszik. A Fény, ami hatással van egy személyre, lehetővé teszi a számára, hogy megtartsa magát ilyen módon és elérjen egy tájékozott döntést. Egy spirituális döntés sohasem csupán a szív döntésének megfelelően történik; készakart, számított döntésnek kell lennie a szív és az elme oldaláról egyaránt. Minél jobban működik a felső Fény, és az emberre ragyog, annál jobban képes ő helyes döntést hozni, a saját életét odaadni, a lelkét, és ugyanakkor annál jobban képes a döntéséhez hosszú ideig ragaszkodni, egészen addig, amíg teljesíti ezt a szintet és felemelkedik a következő szintre.

A jelenlegi szintre való tekintettel, soha sem fogja megváltoztatni a döntését. Amikor a következő szint megérkezik, és a vágya növekedik, le fog esni és felemelkedik újból a következő állapotba. Az ilyen előrelépés jele egy folyamatos boldogságérzés.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.