Dr. Michael Laitman

A sivatagban nincs kinek kiáltani – csak az Égnek

Kérdés

Mit jelent a jelenlegi állapotunkban az “odaadás”?

Válasz

Egyelőre mi meg próbáljuk azt csinálni, amit csak meg lehet, a megértésünk értékének megfelelően, ahogyan bennünk szól az odaadás. Próbáld megtalálni a te törés pontodat, ami ellentétes azzal a hellyel ahol létre jött a törés, Fentről lefelé. Így tudod korrigálni a törés helyét, a felemelkedésben alulról felfelé. Ezt úgy nevezzük, hogy: megvizsgálni, hogy mit vagyok képes feladni, annak érdekében, hogy megtartsam a bennem megjelenő az adakozást.

Tegyük fel, hogy képes vagyok adni valakinek, tegyük fel, hogy segítsek neki, hogy gondolok rá bizonyos feltételek mellett, de azon túl, nem. Képes vagyok e mást tenni ezen túl, vagy “nem”? Vagy egy lépést, vagy egy fél lépést tenni felé? Mit fogok érezni akkor?

Ezek nagyon magas gondolatok, amelyeket nem lehet átadni szavakkal. Az emberek úgy vélik, hogy ez egyszerű, mert gyakran mondjuk, hogy egy ember odaadással van a munkája felé, a családja felé,  stb. De a valódi odaadás egyáltalán nem a teremtmény kezében van. Nem tudjuk ezt megtenni, amíg mi az egoista természetünk szerint működünk. Ott kell lennie a Fény behatásának is, hogy felemeljen engem az egoista vágyaim fölé, és akkor már tudok dolgozni az odaadásban.

Az odaadás azt jelenti, hogy odaadom magam egy Magasabb Szintnek. De ha én most az egoizmusomban vagyok, akkor hogyan vagyok képes elérni az adakozás szintjéhez? Illetve ha én egy bizonyos szintű adakozásban vagyok, akkor hogyan emelkedhetek fel egy magasabb szintre? Nekem  egy magasabb szintű odaadásban kell lennem, hogy beleolvadjak a Felsőbe, mint egy embrió.

Annak érdekében, hogy beleolvadjak a Felsőbe, mint egy embrió, ahhoz nekem le kell törölnöm az érzéseimet, az elmémet, a vizsgálódásaimat, és a teljes logikámat és a józan eszemet. De én felnőttnek érzem magam, okosnak, és nem valami őrült bolondnak. Tehát hogyan tudom a Felsőnek odaadni magamat? Hogyan?

Sőt mit jelent, hogy odaadom magam? Egyszerűen ne csináljak semmit, és várjam, amíg Ő csinál valamit velem?- Nem, ez nem így működik. Annak érdekében, hogy átadhassam magam a Felsőnek, annak érdekében meg kell tennem mindent, amit úgy érzek, hogy az Ő akarata és mindezt az értelmem felett kell tennem. Ha nem tudod, hogyan, akkor kiálts!

“A részvétel a bíráskodás és a kegyelem munkájában” cikk elmagyarázza, hogy pontosan a legnagyobb sötétségből, próbál az ember elérni az odaadáshoz. Ebben a sötétben, kaphatja meg az ember ezt a lehetőséget.

Nagyon nehéz ezt egyedül megtenni. Ha az ember nagy erőfeszítéseket fektet be, és látja, hogy nem képes semmit elérni vele, eljut a döntéshez, hogy szüksége van a csoport támogatására. Nem tudom egyedül megtenni, és senki sem képes ezt önmagától megtenni. Tehát segítsük egymást, ahogy mondva van: “mindenki segíti a barátját”. Akkor lesz értelme, kimenni nekünk a sivatagba!

A sivatag az a hely, ahol odaadjuk magunkat, könyörögni kezdünk és felkiáltunk… Ezért elő kell készíteni az edényünket ezek számára.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.