Dr. Michael Laitman

Hiány és kitöltöttség

Kérdés

Mi miért keressük a spirituális világot a fizikális dolgokban?

Válasz

Mert így vagyunk mi megalkotva, és ilyenek a mi edényeink. Mi képesek vagyunk töltekezni, csak azokkal az eszközökkel, amelyek nekünk megadattak: a kezünk, lábunk, az érzékszerveink, érzelmeink és az elménk.

Az én számításom nagyon egyszerű: ki akarom magam tölteni amennyire csak lehetséges az élvezetekben és a vágyakban, és állandóan ebben a 100 %-ban teljes állapotban szeretnék maradni. De abban a pillanatban, amikor én közeledek a Felső Vonal általi kielégüléséhez, akkor az élvezet elvész, mert nekem egy kicsit le kell, zuhanom. Ugyanis, a „vacsora” előtt éhesnek kell lennünk, ahhoz hogy Ő a „házigazda” élvezetet okozzon nekünk.

Létre kell hoznunk az edényt, a kitöltésnek megfelelően. Azonban, a kitöltöttségnek nem kell lekapcsolnia a hiányt, hanem kísérnie kell. A legjobb, ha a kitöltés és hiány együtt jár: minél többet kapok, annál többet akarok, egyre többet és újat akarok. És megint és megint.

Akkor itt az a kérdés, hogy mit érzek én ebben a helyzetben? A végtelen élvezetet vagy a végtelen hiányt? Vagy lehet, egyszer az egyiket, és egyszer a másikat?

A mi világunkban az, az egyetlen lehetőség élvezni a hiányból és a betöltésből is, ha a harmadik oldalt követeljük.  Ezen a módon mindkettő létezik bennem, a végtelen élvezet is és a végtelen hiány is felváltva, de nem egyszerre, hanem együtt. Erről írva van az, hogy: “A szeretet lefed minden bűnt”. Ha az élvezet és a hiány egymás mellett élnek, akkor felépül a középső vonal, és én folyamatos élvezetet nyerek, anélkül, hogy átváltanék a hiány és a kielégülés között. Így elérem az Ein Szof formáját, és nincs szükségem arra, hogy cserélgessem a hiány és kitöltöttség érzését.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.