Dr. Michael Laitman

Ajándékok a Fénytől

Kérdés

Van választásunk az összekapcsolódásban?

Válasz

A mi választásunk az összekapcsolódási vágyon belül van. Amikor felismerjük, mit választhatunk, akkor jön a Fény és összekapcsol minket. Tehát a vágyunk megvalósul, akkor, amikor megkapjuk a kapcsolatot.

Itt el kell mondani a differenciát: az te feladatod, hogy kérd a kapcsolatot, de Ő nem hozza létre azonnal azt. Nem számít, mit teszünk,nem számít  hogy mi táncolunk, vagy mélyen gondolkozunk, vagy felkészülünk arra,hogy a Felső Fény a befolyásoljon minket, vagy felkészülünk a Hissaron-ra (hiányra), vagy előkészítjük az edényt  az ajándékok számára, vagy az életre, ami felülről érkezik. Legyünk mindig olyanok, mint egy kisgyermek, aki nem tudja végrehajtani a cselekedeteket, hanem várja a felnőttől, hogy elvégezze azt számára.

Ez az, ami hiányzik a kérésünkben: nem várunk üdvözülést.  Ez az a várakozás, ami szükséges, hogy világosabban feltáruljon.

A “Bevezetés a Tíz Szfíra Tanulmányába “, 17. pontjában, Baal HaSzulam ezt mondja: “Ezért, a diák a tanulás előtt, el kell, hogy kötelezze magát és meg is kell, hogy erősítse magát a Teremtőben való hitében és a Teremtő gondviselésében, a jutalomban és a büntetésben is.” Mit jelent az, hogy “elkötelezve” a Teremtő felé? Ez azt jelenti, hogy állandóan figyelmeztetjük magunkat  a fél sékelre,aminek a másik fele a Felső Fénytől érkezik.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,609 seconds.