Dr. Michael Laitman

A cím nélküli levél

Kérdés

Az Aravai Kongresszuson éreznünk kell az adakozásra való vágy  hiányát …

Válasz

Nem kell ennél több. Nekünk ez egy fél útnak tűnik, de ez az út a sékel egyik fele. A másik felét a Felső Erő biztosítja. Ez elég ahhoz, hogy összekapcsolódjunk azért, hogy elérjünk a kölcsönös adakozást, és elég ahhoz, hogy adakozzunk a Teremtőnek. Mi ezt nevezzük “hiány a hiányosságra”állapotának. Mi még nem érezzük az összekapcsolódás hiányát, mivel az összekapcsolódástól adakozunk a Teremtőnek, ez egy nagyon bonyolult hiányosság. Ez nem azt jelenti, hogy ezen a Konferencián mi gondoskodunk a hiány hiányáról, és a következő Kongresszuson lesz a hiány.

A kapcsolódás hiánya, az az adakozás hiánya a csoportban, és még van egy hiány: az adakozás hiánya a Teremtőre. Tehát mind a kettő hiány ugyanabban a szándékban van.

Kérdés

Ha mi sóvárgunk a teljességre, ez megadja nekünk a helyes hiányt? Hogyan lehetséges aggódni, úgy, hogy ne veszítsük el a teljesség képét a hiányosság vágyából?

Válasz

Mi el akarjuk érni az adakozás iránti vágyat azért, hogy összekapcsolódhassunk. Ilyen módon továbbra is folytathatjuk az adakozás vágy irányulását a Teremtőhöz, hogy elérjük az összeolvadást. Akárhogy is, minden egy “nyársra” van ráöltözve, egy vonalon van. Nem kell különbséget tenni itt. Gondolj bele, és meglátod, hogy semmi gond.

Ha te már egy szót mondasz “adakozás”, akkor továbbra is meghúzod a vonalat a Teremtőhöz, megállás nélkül az út közepén. Az adakozáshoz szükséges a kapcsolat a barátokkal, mert csak az fogja ránk hívni , a Reformáló Fényt, amely elhozza a adakozás tulajdonságát. Minek kell mindannyiunknak ez a tulajdonság? Azért, hogy elrendezze nekünk ezt a szép állati életet? – Nem, hanem azért, hogy elérjük az adakozást a Teremtőhöz. Vagy lehet, hogy nem kell nekünk? – Neki nincs hiányossága? A mi célunk, hogy elérjük vele az összeolvadást, mert így mi elégedettséget hozunk a számára. Mi nem az adakozásban adunk élvezetet, hanem éppen a Teremtővel való összeolvadásban.

Kérdés

Hogyan kapcsoljuk össze a hiányosság szükségét az összeolvadásra?

Válasz

Nekünk kell egy olyan hatás, mint a Körbevevő Fény befolyásolása, azért, hogy megértsük, hogy az adakozás a megoldás minden problémára. Ő hozz el nekünk mindent, amit el akarunk érni. Össze akarok kapcsolódni, és ezt is kérem a Teremtőtől, a Fényt, a Reformáló Fényt. De miért?

Én kapcsolódni akarok, hogy összeolvadjak a Teremtővel. Az összeolvadás az az út egy része, a gondolat része. De mi a célja, mi az értelme? Az, hogy nekünk be kell teljesítenünk azt, ami elmondatott. De ez nem lehet teljes, ha a három tényezőt nem foglalja magába: Izrael, a Tóra és Teremtő, egy.  Egyébként nincs értelme a mi világunkban összekapcsolódni. Nem azért jöttél el kabbalát tanulni, hogy neked több túród, vagy pénzed legyen, stb. hogyha te megvizsgálod a saját hiányosságodat egy hiánytalan módon, akkor eléred azt a képletet: “Izrael, a Tóra és a Teremtő, egy”. Mivel lehetetlen egy fél mondatot befejezni, mert a fél mondat, az csak egy fél vizsgálat. E nélkül lehetetlen a sivatagban menni, és valamit elérni. Nem, hogyha ez egy teljes követelés, akkor nem lehetséges, hogy bármi más legyen, mint az, hogy a Teremtővel fejeződjön be. Hiszen onnan kapjuk meg az erőt, a változásokat, a megértést, a tudatosságot. Hol látjuk ezt, csakis Tőle.

Ezért a kérésünk a Teremtővel kell ,hogy befejeződjön. Egyébként ez olyan, mint levelet küldeni, a cím megadása nélkül. Nem számít, hogy mit írsz – ha nem írod rá a címet, akkor nyilván nem kapunk választ, és a levél elveszett.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.