Dr. Michael Laitman

Nincs értelme blöffölni

Kérdés

Mindegy mit teszek, a saját haszon számítása mindig mögötte lesz. Ezért ellentétes vagyok a Teremtővel. Azt jelenti ez, hogy nem leszek képes feltárni őt?

Válasz

Nem, most a felkészülési szakaszon megyünk keresztül a Lo Lisma (nem az Ő nevéért) állapotában. Felettünk a Mahszom van (a határvonal, ami elválaszt minket a spiritualitástól). Ez egy nagyon egyedi állapot. Egyfelől a Mahszom felé tartó úton, folyamatosan arra szorulsz, hogy azonosítsd: Mi az adományozás? Ez jó vagy rossz? Kicsoda a Teremtő? És másfelől folyamatosan arra gondolsz: „Mi van benne, ami nekem megéri?”

Ez a Lo Lisma állapota: Előremozdulsz és mindenkor igazolnod kell az előrelépést a szemeidben. Senki nem várja, hogy túl nagyot ugorj előre. A Fény és az edény közötti együttműködés, ami az Ein Szof (végtelenség) világában kezdődött, két részre osztotta a rendszert, lelkekké és világokká, edénnyé és Fénnyé osztotta fel őket, és minkét ilyen világon, egymásra hatva lesüllyedtek. Most kombinálnom kell őket egy középső vonalon és fel kell őket használnom, mint gyeplőket hogy visszatérjek a Végtelenségbeli születési pontomhoz.

A rendszer nyilvánvalóan megfelel a jelenlegi szükségleteimnek és állapotaimnak, és nem kell blöffölnöm benne, Én tényleg egoista vagyok, aki csak ki akarja használni az egész világot a saját érdekében, lopni akar mindenkitől, hazudni akar mindenkinek, és így tovább. Ha még nem tártam fel ezt, hamarosan  felismerem, hogy minden erről szól. Csak fel kell építenem mindezt egy helyes módon, hogy a megszerzés és az adományozás kiegyensúlyozódjon a jelenlegi szintemnek megfelelően.

Készen állok befektetni egy csoportba, hogy elnyerjem a pozitív jövőt önmagam számára, a spirituális világot. Nem fogom be a saját számat; hanem vizsgálatot tartok helyette. Valóban, maradandó szabályokról beszélünk. A Természetet nem lehet az ujjunk köré csavarni. Nem rejtünk el semmit magunk vagy mások elől; egyébként a hozzáállásunk nem lenne komoly vagy gyakorlatias. Tanulunk az erőkről, amik  a természetben ránk vonatkoznak, olyan erőkről amik arra szolgálnak, hogy egyenesen a célhoz vezessenek minket. Szégyen nélkül kell végeznünk ezeket a vizsgálatokat, anélkül hogy valamit is elrejtenénk.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,622 seconds.