Dr. Michael Laitman

Számíts a Fényre

Kérdés

A világ felé fordulás során azt mondjuk, hogy a kapcsolódás jelenti a megoldást minden problémánkra. Képesek leszünk valaha elmagyarázni az embereknek, hogy miért van ez így, hogy tiszta legyen az illető számára, hogy hogyan kapcsolódjon másokkal?

Válasz

Azt kérded: Mikor fogják felfedezni az edények a helyes hozzáállást a Reformáló Fény felé? Hogyan magyarázzuk el az embereknek, hogy az egység a megoldás?

Spirituális fejlődésen megyünk keresztül. A Fény a különböző állapotaira ragyog a fejlődésnek, és az állapotok alatt vagyunk.

Az első állomáson, az edény ásványi formájában érzi magát, ezután a növényiben, állatiban, és végül a beszélő szinten.

A személy érzi, hogy a vágyott öröm csak a csoporton keresztül érkezhet, a kapcsolódáson keresztül. Az előző szinteken egoista módon szereztem meg, itt amikor másokkal kapcsolódom (∑), egy globális világhoz tartozom, az igazi kitöltődés edényéhez. Az életem végtelen; a test állati valósága fölé emelkedik. Azt tehetsz, amit csak akarsz a testtel, különösen az új technológiák tekintetében, de bennem van valami, ami „önmagamat” alkotja.

Így egy személy elkezdi érezni a „beszélő” különleges szintjét. Felfedezi, hogy egy társadalomban van, egy kölcsönös globális kapcsolatban, egy „kerek” világban. Belül készen áll erre, és a külső hatások elhozzák őt egy integrált világ érzéséhez (∫) a nulla és a végtelen korlátai között. Ez a kép mindenkit magába foglal, kivétel nélkül.

Ekkor a személy felfedezi, hogy nincs más választása, és kapcsolódnia kell másokkal. Ami ennél is többet jelent, hogy megéri neki, hogy kapcsolódjon, mert az élete biztonságosabbá és sikeresebbé válik egy ilyen módon és a környezetét is segíti.

Így a személy elkezdi értékelni az egységet. Sokan a világból egység nélkül fognak meghalni. Például a nagyvárosok bennszülöttei nem fogják túlélni, ha nem adnak különböző szolgáltatást egymásnak. Valójában minden ember ilyen módon kapcsolódik a világban. Ez az emberi szint; feltárul ez, mint egy egyetlen és egységes rendszer (1).

Te azt kérdezed, “Mikor leszünk képesek elmagyarázni az embereknek a kapcsolódás és az egység előnyeit?” Ez nem könnyű, mert ez egy fokozatos folyamat. Az előző szinteken, az emberiség úgy 50,000 évig fejlődött; azelőtt csak a természet vett részt a folyamatban.

A Fény fentről dolgozik rajtunk. Ha szeretnénk megnövelni a hatását, fel kell készítenünk az edényt erre lentről, ekkor a változásokra sor kerül.

A mai magyarázataink ma nem érik el a vágyott hatást. Az embereknek egy bizonyos szintjét kell elhoznunk a Fénnyel való egyenlőségnek. Például amikor az elképzeléseinket elhozzuk a tüntető mozgalmakhoz, ez jó. Egészében az általános népességből annyi csoportot kell formálnunk, ami hasonlít a Fényhez, amennyit csak tudunk – ez azt jelenti, hogy az elképzeléseinket egy bizonyos mértékig képviselni fogják. Azért hogy ez megtörténjen, pamfleteket nyomtatunk, jelképeket, újságokat, stb.

Egészében véve, sose latolgasd a cselekedeteidet. Ha azt a kérdést teszed fel: „Mit kellene tennem, hogy a Fény működjön?” akkor nem fogsz tévedni. Nem teszünk meg semmit önmagunk által; mi csak a Fény hatása alatt tudjuk megszervezni és helyünkre tenni magunkat.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.