Dr. Michael Laitman

Az egyensúly egészséget jelent

Kérdés

Mi az egyensúly a megszerzési vágy és az adakozási vágy között?

Válasz

Látjuk ezt az egyensúlyt a testünkön belül, és a természet különféle rendszereiben is. Ez meghatározza az egészségünket, valamint az éghajlati feltételek és a gazdasági és társadalmi rendszer kiegyensúlyozottságát.

Az egyensúly az egészséget jelent. Viszont ez lehetséges minden szinten: Az élettelen szinten a nyugalmunkról gondoskodik; a növényi és az állati szinten az egészségünkről. A kiegyenlítés mindig változik, a kicsitől a nagyig tart. Fontos mindig látnunk a szinteket.

Például egy alma fejlődésén láthatjuk, hogy a kisebb egyensúlyból a nagyobb egyensúlyra vált, míg teljesen meg nem érik.

Azonban az előző szintjein az alma részben egyensúlyban volt. Amikor a következő szintre irányuló hiány feltárult, akkor tovább és tovább fejlődött. Így működik a fejlődési folyamat.

Ennélfogva meg kell látnunk, hogy mit tehetünk most, hogy megteremtsük magunkban az egyensúlyt, mivel az emberiség jelenlegi állapota a romlott gyümölcshöz hasonló.

Milyen erő hiányzik az egyensúlyhoz? Azt látjuk, hogy arra van szükség, hogy az adományozás erejét hozzáadjuk az egoizmusunkhoz. Ha egyensúlyba kerül ez a két erő, akkor békében fogunk élni, harmonikus családi életben és egy jó világban. Ez az egyetlen dolog, ami hiányzik számunkra.

Csak az olyan helyes környezeten keresztül lehetséges elérkeznünk az adományozás erejéhez, ami mindenkinek megtanítja, hogyan érjük el azt. Ez segíthet a magánéletünkben, a társadalmi életünkben, aztán a teljes emberiségnek, és a teljes civilizációnknak is.

D

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,621 seconds.