Dr. Michael Laitman

Beteg meghalt, és jól érzi magát

A Babilóniai Talmud, Értekezés Taanit 7: “Aki tanulmányozza a Tórát a lismában, annak a Tóra az élet italá válik, és aki tanulmányozza a Tórát a lo lismában, annak a halál italá válik”.

Egy nagy veszély rejtőzik a Tórában, talán még jobb, ha meg sem közelitik? Elvégre, ha helyesen tanulja Torát “a mennybe emelkedik “, és ha nem “akkor a földbe süllyed,” a szakadékba.

A probléma itt a következő: ha valaki nem tanulja helyesen, akkor a Fény, amely rejtve van a Tórában, az igazi állapotnak a forditottját hozza meg, és nem is veszi észre. A Tóra nem visz a halálba, hanem a “halál mérge”, azaz nem érzi, hogy halott. Lehet tanulni a Tórat éjjel-nappal, lehet memorizálni oldalról oldalra, és ezzel együtt mégis a halálba jut, azaz nem érti, nem ismeri fel, hogy teljesen ellentétes azzal a célal, amelyért a Tórát megkapta az emberiség.

És a Tórát azért adták nekünk, hogy elérjünk a mások szeretére. Irva van: “Megteremtettem a gonosz hajlamot, és megteremtettem a Tórát, mint fűszert, mert a benne levő Fény, reformál téged.” Mi az reformál téged? Ez ugyanaz a ” Tóra nagy elve “, a “Szeresd felebarátodat, mint önmagadat”. Más szóval, az általános célja annak, amit teszünk a Tóra szerint. Minden parancsolat amit csinálunk, minden részlet, a mások szeretete felé kell haladnunk. Csak a mások szeretete által érjuk el a végső célt, a Teremtő szeretetét és az összeolvadást, amely a formák azonossága az ember oldaláról és a Teremtő oldaláról.

Tehát, a tanulás előtt fel kell készitjük magunkat, hogy megfeleljunk az összes feltételeknek, azért, hogy a Tórával való foglalkozás  meghozza nekünk a kívánt eredményt, amely az összeolvadás. Más szóval, a szándékaink korrekciója a megszerzési vágyból az adakozás vágyhoz. Ez a munka letisztázodik csak a csoportban, ahol le tudjuk vizsgálni  magunkat egy gyakorlati módon.

Minden alkalommal, amikor felfedezzük a gyülőletet, és megkapjuk a lehetőséget,  hogy kilépjünk a szeretet felé. És úgy kell megszervezni magunkat, hogy egy helyes módon történjen meg: mi együtt akarjunk az összekapcsolódást, hogy elérjük az összeolvadást, és felfedezzük a Teremtőt, és így  kielégülést hozzunk számára. És a Teremtőt felfedezhessük csak a egyutt az adakozás edényben. Szükségünk van ilyen felkészülésre a leckék olvasása által, ​​így közelitsük meg helyes módon a tanulást.

Kérdés

Ha a halál mérge nem ad nekem érzetet, hogy halott vagyok, akkor az élet itala teszi lehetővé számomra, hogy érezzem a halált?

Válasz

Az élet itala, hogy amikor én érzem, hogy élek  a “méreg”-ből (az italból). Ez már nem hétköznapi létezés. A szándék az adakozásra, a természetem felett, én megszerzem az életet. Az ital akciója úgy van kifejezve, hogy én hazudok magamnak, az én egoista vágyamnak. Ezzel szemben, a halál mérge befullaszt engem a hazugságba, még nem is figyelek rá, és úgy vázolom fel magamnak mint “igaz”, mivel még nem léptem be a “gonosz” szintjére.

Kérdés

Hogyan menti meg az embert a Kabbala bölcselete halál italától?

Válasz

A Fény, amely reformál. Ha megszervezed magad helyesen a megfelelő feltételekel, ha belépsz a csoportba, és részt veszel a terjesztésben, szerves része válsz az előkészitésben, ha érzed mindent amit a csoport benne él, azért hogy felfedezzék a kapcsolatot, akkor te felkészülsz egy helyes módon tanulni, és a szándékod a tanulás alatt nem azért, hogy tudást szerezzél, hanem megkapjad a Reformáló Fényt.

Minden megoldható az előkészülettel. A helyes tanulás, hogy felkészítsed magad helyesen. Akkor te helyesen olvasod el a szöveget, a megfelelő szándékkal, a megfelelő csoportban, és az összes szükséges feltételekkel.

Mit kapsz a tanulástól? – Kapsz egy lehetőséget dolgozzál és felemelkedjél. Te megkapod a gyűlölet érzéset és a barátok eltávolódását…

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.