Dr. Michael Laitman

Egy csepp élvezet

Kérdés

Egy ember tényleg képes meggyilkolni valakit egy csepp gyönyörért?

Válasz

Ez lehetséges, hogy túlzásnak tűnik, de valójában igaz. Ha belehelyezünk egy személyt egy olyan különleges környezetbe, ahol büntetlenséget élvezne ezért, és biztos lehetne benne, hogy megkapná az egy csepp gyönyört bármilyen következmény nélkül, ő feltétlenül megcselekedné ezt.

Az ember egy olyan szintjére érkezett az önzésnek, hogy képtelen másokat figyelembe venni – ilyen formán van az ember megcsinálva. Ez semmit nem mond arról, hogy ő egy jó vagy rossz ember lenne; ez csupán a természetes következménye az egoista fejlődésünknek.

Ez igazságot jelent minden emberre nézve, de mi nem várhatjuk meg, hogy elérjük ezt a pontot. Ha már látjuk a fejlődési tendenciát és azt a folyamatot, ahogy a „bölcs ember” vagy „a bölcs, aki látja az új állapotot, amint éppen gyökeret ver” ez azt jelenti, hogy megsejthetjük ennek a folyamatnak a végét.

Miért kell elhoznunk az emberiséget egy pontra, ahogy mi elkezdjük felemészteni és könyörtelenül elpusztítani egymást? Még most, egy kisebb csapás után is, megérthetjük, hogy nem mehetünk tovább ezen az úton, és változtathatunk a viselkedésünkön, mint egy okos kisgyermek.

D

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.