Dr. Michael Laitman

Egyéniség és közösség

Kérdés

Litvánia egy kis ország. Csak három millió ember él ott. Mi erőteljesen védjük a kulturális mentalitásunkat, anyanyelvünket és az etnikai gyökereinket. Ezért növekszik az aggodalmunk, hogy nem fogunk egyszerűen beolvadni és etűnni a világban, ha növeljük az integrációnkat a világ elemeivel?

Válasz

Teljesen megértelek benneteket. Éltem Litvániában, azokban az években, amikor hatalmas nyomás nehezedett az országra a nagy szomszédtól, Oroszországtól. Megértem, hogy aggódtok a nemzetért, az emberekért, az identitásért, de ugyanakkor, ezzel ellentétesen érzitek a közösséget mindenkivel. Arról a tényről van itt szó, hogy az ember elválaszthatatlan része egy közös világnak és ezzel a ténnyel egyezésben kell dolgozni, együttműködni, hasonlóan ahhoz, ahogy egy hatalmas szervezet kicsiny szerve együttműködik a többi, a szervezetet alkotó szervvel.

A test különböző szervei, a szív, a tüdő, a vesék, a máj, mindegyike a saját irányultsága alapján működik, azonban együttesen alkotnak egy beton szilárdságú törvényt, és ezért létezik és képes élni a test maga. A sok ellentétes folyamat, amely ezen belül történik, mégis egyetlen, ellenőrzött működést alkot.

Ezért az integrált módon történő előrehaladás, amely mozgat minket, és az egész világot, a globalitás irányába, az egyén individualitásának háttérbehelyezése mellett, az ország, a nemzet vagy a társadalom érdekeit helyezi előtérben. Nincs más út!

Ennek ellenére maga az individualitás és az ebben képződő értékek megmaradnak, ahogy a test minden szerve, vagy sejtje megőrzi egyediségét, mivel ezek azonban ezek működése harmóniában van a a test egyéb részeivel, mindez a test működését szolgálják.

Akkor a Földnek magának is meglesz minden esélye a megfelelő létezésre, és kiderül, hogy minden ember, nemzet, az összes állapota ezeknek, ami a saját kultúra megőrzését, a szokások és működési alapok összehangolt, de egyediségben fennálló működését jelenti.

Gyakran hallom az említett félelmek felemlegetését: ” Nekem teljesen el kell törlődnöm ebben a folyamatban? Mintha nem is léteznék? Teljesen fel kell adnom magamat a többiekkel és a társadalommal szemben?”

Semmi esetre sem! Pontosan az, ami az egyes ember lényege, fogja alkotni a társadalmat, és minden megőrződik a nemzetben, ami az egyén!

Amikor valaki dolgozik az integráción, akkor egy egészséges társadalmat teremt, és ennek eredményeképpen mindenki más jóakaratával kapcsolatba kerül.

Hasonlóan a szívhez, és a tüdőhöz, amelyek különböző szervek, mégis szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy támogassák egymást és a teljes szervezetet. Azaz, az integrált irány, az egység nem eredményezi az egyéniség eltörlését.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.