Dr. Michael Laitman

Állj a bíró helyén

Nekünk  tudnunk kell egy egyszerű dolgot, hogyan érjünk el a kéréshez, és mi történik a kéréssel, azt később tudjuk meg.

Amikor mi felemelkedünk és a felső szint részévé válunk magunk is, csak akkor értjük meg. Én most nem lehetek az apa vagy az anya helyett, amig nem vagyok én magam is szülő, nem hozok világra gyermekeket és csak akkor érthetjük meg, mi a gyermek. Amig gyermek vagyok, vagy ifjú vagyok, nem értem mi ez. Tudni, azt jelenti ugyanabban az állapotban lenni.

Erről irva van:  “Ne ítéld meg a barátodat, amíg nem állsz az ő helyén”, mert csak akkor válhatsz birává, mi az bira? A bal oldali erő, amely megjelenik az edényben a jobb oldal ellenében a szintek lépcsőjén, és ismeri a korlátait, minden nehézségeit. Ez jelenti, hogy bira lenni.

Az igazi bira, az aki egykor maga is egy nagy bűnöző volt, kegyetlen, és most korrigálta minden előző bűneit. Ha ő maga nem ment volna keresztül, akkor hogyan lehetne bira ?

Van tapasztalata, képes befogadni az összes kérését, észrevételét, zavarait, megérteni őket, érezni őket, elbirálni és felszámolni. Mert ő képes, van edénye, van a “resimója”. Ezt nevezik igazi bira, és akkor nem lehet hiba a spiritualitásban.

Mivel minden a mi világunkban forditott, ezért van a világ olyan rossz állapotban, mert mi nem építjük a társaságunkat  a spirituális törvények azonoságával. Képzeld el, ha minden bíró bűnözőtt volna a múltban, akkor már minden igaz lenne, milyen jó volna.

Mondva: “Nincsen igaz a földön, aki jót tett, és soha nem vétkezett.” A személynek  át kell haladnia az összes bűnökön, és csak azután szerzi meg a  parancsolatokat. A kutatók többsége, ők maguk voltak a bűnözök. Tudják, az összes árnyalatokat, hogyan kell betörni a páncélszekrényeket. Ők maguk mindenen átmentek, mert nem tanulták meg az egyetemen.

A spirituális világban pontosan igy történik, “A személy nem képes egy  parancsolatot végrehajtani, hacsak előzőleg nem valott kudarcot abban.”

Például, Mózes nevelkedett Fáraó házában 40 évig és csak később vált Izrael vezetője. Magába szívta a clipa teljes bölcsességét és csak utánna dolgozta fel egy helyes módon.

Ezért nem kell félnünk, hogy bünőket követünk el. Mint mondják: “Még a legrosszabb közületek is tele van annyi parancsolattal, mint egy a gránátalma maggal.”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.