Dr. Michael Laitman

A Kabbala valódi gyakorlati alkalmazása

Kérdés

Miért szervezünk Workshopokat és mennyiben segitenek ezek minket?

Válasz

A Kabbala az egy gyakorlati Tudomány. Ezért van ez, hogy amig évezredek során nekünk nem kellett gyakorlatot végeznünk a Kabbalával, az el volt rejtve az emberektől, és csak egy pár tudós a Kabbalisták fejlesztették azt a módszert, és igazitották minden egyes alkalommal, az éppen megfelelő generáció számára amelyben ők éltek.

De ők nem mutatták meg ezt a módszert az embereknek, hanem generációról generációra, ahogy fejlőttek, ők módositották egészen addig, amig az emberiség el nem érte a mai időszakot, és nem találja magát egy integrált globális válságban, azaz a mi saját önző Egyiptomunkban, amikor úgy érezzük, hogy számüzetésben vagyunk valami jó, kellemes, természetestől és normálistól.

Mi látjuk azt, hogy a saját természetünk ami elpusztit minket, nem vagyunk képesek kilépni saját magunkból, és önzőségünk rabszolgái vagyunk, amely mindenféle veszélyes cselekedetekre vezet minket, amely egészen odáig vezethet, hogy elpusztitjuk egész civilizációkat. Mi elpusztitjuk a természetet, a földet, a környezetet, amelyben élünk és egy szörnyű jövőt készitünk a gyerekeink számára.

Miért nevelünk egyáltalán gyerekeket? Nézem ezeket a gyerekeket, akiknek saját szülei elviselhetetlen feltételeket készitenek elő. Mire fel nőnek? Ma úg y tünik mintha szeretnénk őket, de mi történnik velük holnap? Mi olyan dolgokat  csinálunk, hogy ezek a gyerekek nem lesznek képesek élni! Ők fájdalmas halált fognak halni! Nem érezzük ezt? Nem, az emberi lény még nem képes érezni, mert még mindég vakok vagyunk.

Azonban ők lassan kezdik felismerni, de még nincsenek ennek tudatában, nem tudja megváltoztatni magát, és nem képes másképp cselekedni. Ennek ellenére, mi mindent felhasználunk ami csak lehetséges, semmit sem takarékoskodunk, semmit sem véve figyelembe, és nem érdekel mi marad a gyermekeinkre. Ez ahogyan a természethez, a társadalomhoz hozzáállunk.

Ezért a Kabbala Tudománya ma fel lett fedve, hogy elmagyarázza a rabszolgaságot, ez az úgynevezett spiritualitásból való kitaszitottság; vagyis ez a legrosszabb állapot, amelyben létezhetünk, ez a szöges ellentéte a spirituálissal szembeni létezésnek. És, hogy ki tudjunk jutni ebből a legalacsonyabb állapotból, hogy kihúzzuk magunkat belőle, ennek érdekében a Kabbala tudománya jelenik meg. Ezért lett manapság felfedve, hogy annak az összes tanácsait, törvényeit, és szabályait gyakorolatba helyezhessük.

De ahhoz, hogy a gyakorlatba bevezessük, először is meg kell tanuljuk.

Meg kell tanulnunk a csoportokba, az iskolába, egymás segítve. A könyvek forrásának a tanulmányozása és workshopok vezetése kis csoportokban – ami egy  prototípust ad nekünk az egész emberiséggel való munkánk számára.

Ezért szükségesek a workshopok, ez a legfontosabb dolog! Ezek a Kabbala Tudományának gyakorlati megvalósulása, az alapelvek alapján, és ennek céljára léteznek. Ez nem elméleti Tudomány, nem filozófia, hanem nevezetesen a gyakorlat.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.