Dr. Michael Laitman

Ne szégyelljük. Nővekedjünk!

Kérdés

A Workshopok során folyamatosan szégyent érzünk, hogy ülünk és

játszunk, mint a gyerekek. Elvégre is mi felnőttek vagyunk. Mit tehetek ezzel az érzéssel?

Válasz

Ez a játék a természet legfontosabb és legérettebb összetevője. Bárki aki

játszik az, aki nővekedik. És az, aki nem játszik, ő már halottnak tekinthető,

mert a növekedése befejeződőtt.

Tudjátok, mit szimbolizál a játék? A játék az, amikor elképzelem a következő fejlődesi szintemet és azt vágyom elérni. Valójában ez a jele a növekedésnek.

Pontosan ugyanaz a játék található a vegetatív szinten és az állati szintnek a fejlődésében. Ez a játék eleme van bennük.

Míg a filozófia doktorátusomon dolgoztam, volt egy kérdésem a játékok elméletével kapcsolatban.

Annak érdekében, hogy nővekedhessen , a növénynek magán belül el kell készitenie a megfelelő feltételeket, hogy aztán magában kifejlessze a növekedésre szükséges erőket. Ezáltal növekszik.

A játéknak ugyanez az alapelve működik a spiritualitásban is, és a mi világunkban is, a világ minden szintjén. Minden egyes világ minden egyes szintjén! Így a játék a természet legelismertebb alkotó eleme.

Ez nem egy focimeccs, hanem a következő szintnek a játéka, a növekedésnek a játéka.

Ez a személynek a legtiszteletre méltó elfoglaltsága, mivel ezen keresztül képes növekedni.

Mi az állapotoknak és az érzéseknek egy széles skáláján megyünk keresztül. Nekünk mindezt össze kell gyüjtenünk magunkban, hogy érezzük a Felső Fényt. Mindez körbevesz minket, de nem tudjuk “megragadni” ezt. Szükségünk van ezekre az érzésekre, amelyeket össze kell gyüjtenünk magunkon belül, egyre nagyobb mértékben. Ezek fokozatosan összegyülnek bennünk, egyetlen detektorrá, egyetlen érzékszervé állnak össze és akkor leszünk képesek felfedezni a Felső Fényt ami körülöttünk van.

Ez gyakorlatilag a lélek teremtésének a feladata, ezáltal hozzuk létre a lelkünket. A lélek olyan, mint egy érzékelő szenzor érzi a fényt. Ennyi az egész. Másrészről, a sóvárgásunk  hatására, az adakozás és a szeretet tulajdonsága teremtődik meg bennünk, és másrészt, a sóvárgásunk segitségével  a Felső Fény elkezd működni, el kezd adakozni és ezáltal előre tól minket.

Ennélfogva nincs mitől szégyenkezzél, csak növekedjél!

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,596 seconds.