Dr. Michael Laitman

A korrigált állapot

Kérdés

Ön azt mondja, hogy állandóan vissza kell térnünk állandóan a korrigált állapotba, és hogy azt mindig az elménkben kell tartani. Mi ez az állapot?

Válasz

EZ a pont az, amikor az ember eléri az integrált kapcsolatok egy szintjét a csoport többi tagjával, amely nem túlságosan nagy ehhez, és ez emlékezteti erre a korrigált állapotra, azaz van egy benyomása, amit Reshimónak (emlék génnek) nevezünk. Ez egy érzelmi benyomás, amely az ember memóriájában van elrendezve, de ez egy aktív memória.

Ez azt jelenti, hogy bármely állapotra való visszaemlékezés, a Reshimó kitöltése tulajdonképpen, és valójában elkezd megnyilvánulni ez által mindaz, amely bele van foglaltatva a Reshimóba, és és azonnal érezhető ebben egy könnyed módon a megszorítás hiánya, melegség, biztonság a válság megoldása, stb.

Amikor az ember elkezd kilépni önmagából és kapcsolódik a többiekhez, azt látja, hogy az összes probléma, amit érzett, és amelyet önmaga által érzékelt, az új fajta valóságérzékelés miatt, most kívülről lesz számára megítélhető.

A legfontosabb dolog tehát az, hogy el hagyjuk azt a nagyon megszokott, kölcsönös együttműködésből fakadó benyomást, melyet a környezet nyom az emberre, és amely által “megtanítja” egy szokásokon keresztüli viselkedésre, és hogy milyen módon tud visszatérni különböző állapotokból, ehhez az alap állapothoz. Majd vissza fogunk térni ugyan így egy magasabb szinthez, annak ellenére, hogy közben mindenféle zavarok jelennek meg, egy másfajta környezet segítségével.

Kérdés

Milyen gyakran kell valakinek visszatérni a korrigált állapotnak egy napon belül?

Válasz

Állandóan abban kellene lennie. Minden más állapotból, a korrigált állapotba kell igyekezni visszatérni.

Kérdés

Hogyan növelhető ennek az intenzitása, hogy lehet ez a folyamat erőteljesebb ?

Válasz

Ezt azzal az ellenállással érhető ez el, amit érzek a tökéletes állapotba való visszatérés ellenében. Végül is amikor túllépek az ellenálláson, melyet érzékelek, akkor ez elkezdi az intenzitás növekedést szolgálni. Az együttműködésben megjelenő tapasztalataim, az ellentétes állapotok, melyek tőlem érkeznek, önmagamhoz, ennek megfelelően tisztázódnak, és egyre jobban megerősödnek.

Kérdés

Ahogy Rav leírja ezt a jelenséget, én egy egyéni folyamatnak látom ezt, azonban mindig arról beszélünk, hogy ez egy csoport folyamat.

Válasz

Ez egy csoport folyamat, de egyéni erőfeszítésekről beszélünk, ezen a csoportos folyamaton belül. Később, amikor a folyamat stabilizálódik, mint csoport folyamat, mindenki elkezdi az egységes kapcsolati rendszert érezni. Ez az az állapot, amelyben az egyének egységgé válnak, ahhoz hasonlóan a vízcseppek egyesülnek egy víztömeggé, ahol az egyén már nem érez megkülönböztetést, sokkal inkább az egyesült erőt érzékelik.

Azonban azt mondjuk, hogy ez az állapot állandóan változik – a csoport el-el törik, majd újra egyesül. Nem egy csoportról beszélünk, hanem arról a tényről, hogy az emberiség olyanná válik, mint egyetlen csoport. Ezért az a fajta individuális komponense a munkámnak, amely mindenféle környezethez kapcsolódik, válik a legfontosabb dologgá a számomra, a kapcsolat miatt.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.