Dr. Michael Laitman

Az elutasitás fölé emelkedni

Kérdés

Hogyan kell dolgozni a gonosszal, amikor feltárul?

Válasz

Az egész Tóra számunkra, hogy meggyógyitja a mi rossz hajlamunkat, azaz a romlott vágyat, amely az egészében a saját magam számára irányul, a szeretet és az adakozás helyett. Ez a korrekció segít bennünket, hogy hasonlová váljunk a Fényhez, a Teremtőhöz. Az azonos tulajdonságok szerint, a Fény beleöltözik az edénybe, és akkor mi  érezzük a felső valóságot.

Kérdés

Hogyan jön létre ez a kölcsönös kapcsolat a barátok között, amikor én féltékenységet vagy gyűlöletet érzek?

Válasz

A törés ellenére, amelyet felfedezünk, te folytatod az előre haladást, és megpróbálsz csatlakozni barátaiddal a törés fölött. Van a természet, ennek a lényege, és mi fölötte kell lennünk. Tehát kijavítjuk magunkat – nem pusztítjuk el az egót, hanem fölötte dolgozunk.

Én nem birom a barátomat, nem akarok vele kapcsolatban lenni, de ezen  kellemetlenség ellenére megpróbálok kapcsolódni vele.

Végtére is, az elutasítás az oka az én korrupt, önző vágyamnak. A célom, hogy korrigáljam, megpróbálok felülemelkedni, kezelem a barátomat egy ellenkező módon, és szeretettel viszonyulok a barátomhoz.

Ez a két forma létezik bennem – én tudom, hogy nem bírom őt, és ezzel együtt én elhatározom, hogy felfedezek egy másfajta hozzáállást és látom a barátomat, mint egy nagyszerű embert. Ez a mi munkánk.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.