Dr. Michael Laitman

Kezünk az általános pulzuson

Kérdés

A kongresszusok ideje alatt mindig van egy beteljesülés érzése, az élvezetnek az érzése, de ha egyszer véget ér kongresszus, azonnal jön az érzés, mint üresség, elnehezülés, és a vágynak a hiánya. Mit jelent ez, hogy a szív megkeményedése a kongresszek után, és hogyan kell vele dolgozni?

Válasz

Azt hiszem, ezek a helyzetek a kongressz után a múltban voltak. Most nem kell igy legyen, mert mi már nem dolgozunk kongreszről kongreszre, mert ez volt az oka, hogy lezuhantunk minden kongresz után, mint aki idéglenes ajándékot kap, és nem tudja megtartani.

De most már nekünk, egy folyamatos munkában kell legyünk a közös edény megépítésére, és ezért nem érzünk olyan mély zuhanást. Bár ezen az úton lesznek zuhanások es emelkedések, de ennek igy kell lennie, mert a felső gondviselése felfedeződik a “körök” adakozása által az”egyenes” által. Az “egyenes” adakozása idején felső gondviselése felfedeződik egy kicsit, és a “körök” adakozása által meghivjuk a száműzetés időszakát.

Ez a “száműzetés” és a” megváltás” a váltakozó, ezen minden ember külön átmegy , az egész csoport és az egész világ. Ezeken az állapotokon egymás után mennek át, a természet állandóan változik, a szezonok változnak, és az ökológia és a geológia időszakok változnak, állandó folyamat zajlik.

Ezért nekünk ezen a folyamat útján kell mennünk, bár az előrehaladás egy egyenes vonalon kell legyen, a “középső vonal” – on. Ezt meg kell vizsgálnunk, mert mi vagyunk az elsők akik elkezdik ezt a folyamatot, az egoista  világ “utolsó generációja”. Ezért nem hiszem, hogy a kongresszus után lesznek néhány speciális zuhanások. A mi kongreszünk egy más jellegű, amelyet az elkövetkező hónapokban határozzuk meg.

Kétséges a kérdés, ha a zuhanás a konferencia után marad. De ha valaki érzi, hogy zuhan, lehetősége van segítséget kérni a barátoktól. És ha más csoport zuhanásban van, akkor kell segítséget kérni más csoporttól, amelytől függünk, mint egy emberként.

Tehát segítenünk kell egymásnak, az ujjunkat állandóan a pulzoson kell tartani és aggodjunk, hogy egyetlen barát sem fog eltűnni a csoportból, és nem fog leesni, mivel nem hasznos az elnehezülés.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.