Dr. Michael Laitman

Az “Én” valójában nem az enyém

Kérdés

Biblia azt mondja: “Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.” Mit jelent ez valójában?

Válasz

Ez azt jelenti, hogy a Teremtő uralkodik rajtad mindenben. Ha azonositani magad, valamilyen gondolattal, vágyal és cselekedettel, ez csak a te a zűrzavarod és te egy illúzióban vagy, valójában “Te” nem létezel.

Kérdés

Tehát, mikor válok önmagam?

Válasz

Ha egyenlőségbe kerülsz  Vele, akkor Én és Ő “beszélünk” egymással. Az Én valójában nem létezik. A te szabad választásod, a függetlenséged, hogy tudatosan tudjál cselekedni a vágyadban, amit a Teremtő tesz veled.

Én csak egy “zombi” vagyok, de megadatott nekem a lehetőség, hogy növesszem a “fejet”, egy olyan mechanizmust, megértést és tudatosságot, hogy megértsem  hol vagyok, ki teremtett meg, ki teszi a cselekvést. Adják nekem ezt, és hogyha egyetértesz vagy nem értesz egyet a tetteivel, elfogadod, érzed mint jó, identifikálod magad Vele és az Ő ellenőrzését akarod teljes egészében. Aztán azt látod, hogy eltávolódik tőled, és nem akar uralkodni rajtam, mert most én akarom uralni magam, ahogy ő irányított engem, és nem másképp.

Úgy hívják  ezt, hogy összeolvadok  Vele.  Ő helyet csinál nekem, ha én egyetértek Vele. Ő teremtett engem, én teljes mértékben az ellenőrzése alatt vagyok, és Ő csak akar építeni nekem egy “fejet”, a megértést és elismerést, mert így leszek hasonló Vele, mint Ő.

Ezzel a szándékkal lehetővé teszi számomra a játékot – én állandóan, néha egyetértettek Vele, és néha nem, azért hogy megértsem Őt a változások által, és végső soron, hogy akarjam  az Ő ellennőrzését  teljes szívvel és lélekkel.

Mindenesetre, egyszer sem vagyunk leszakadva aTeremtőtől – Ő az első és Ő az utolsó és nincsen más rajta kivül. Hiányzik nekünk a túdás arról az erőről, amely ural minket.

Kérdés

De az apa nem akarja, hogy a fia önállóvá váljon? Ő nem hagyja el a kezét, és nem hagyja  egyedül egy percre sem? Vagy még ha adakozunk, mi nem vagyunk képesek működni saját magunktól?

Válasz:

Ha a Teremtő elhagyna bennünket, eltűnnünk a létből, szóval megszünénk létezni.

Ő ad nekünk egy  illúziót -, hogyha egyetértünk vagy nem értünk egyet tetteivel, azért hogy növesszünk a “hasan” kivül, “fejet” is. Eddig ezért aggodtunk, hogy teljesítsük a vágyainkat, és most Ő ad nekünk kételkedéseket, megnyit egy üres területet, ahol, mintha Ő nem létezne. Teremtő így nevel minket, kis képzeletbeli függetlenséget adagokban, amelyben te elégedett vagy elégedetlen az Ő ellenőrzésével.

Ilyen módon, különbözik a vallásoktól, mi elérünk egy kritikus tisztázásra és vizsgálatra, és a végén megegyezésre jutunk, és majd ebből az összeolvadáshoz,  amelyben a Teremtő ellenőrizése jobbá válik számunkra. Ez a kezdeti megegyezés hiányából és tettei ellenállásából ered. A “Fény előnye a sötétséggel szemben” – én állandóan vizsgálok, állandóan kételkedek és haragszok a Teremtőre, és nem értek egyet vele, átkozom Őt, amíg az összeolvadáshoz érek vele.

Azért mondják, hogy a “Tóra tudása ellentétes tulajdonos tudásával”. Az ember fejlődik a Kabbala bölcselete által, ő valóban “bünelkövető”, mert komoly kétségeken és kérdéseken megy át. De e nélkül ő nem éri el az összeolvadást.

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.