Dr. Michael Laitman

A Zohár, a kapcsolat rendszere az integritással

Kérdés

Ha leirnánk a Zohárt, mint a központi erő forrása, hogyan terjed ki az összes lelkekhez?

Válasz

Nem létezik más forrás, amely hasonló lenne a Zohár könyvéhez, mivel tiz kabbalista által lett megirva, mindegyik a csoport tagja volt, egy integrált rész, amely a természet alapelvében található. A természet kerek és a felső erő segitségével összegyült egy csoport, amely a közös erő és létezik a természetben. És most ez a csoport, amely megszerezte az összes törvényeket, az egész valóságot, minden felső vezetést és a mi munkánkat lentről felfelé,  ez ami megépíti benne az erők rendszerét a teremtmények oldaláról.

Ez a csoport a korrekciós rendszer alapja. Eddig nem volt. Ezelőtt a pátriárkák, Ábrahám, Egyiptom, a két templom időszaka – mindez felülről lefelé való fejlődés volt. Nem volt valódi száműzetés, mert Egyiptom csak feltételesen volt, mint gyökére a száműzetésnek. Mindez előkészület volt, előkészítő csoport, az úgynevezett “Izrael”, ami valójában ugyanaz a Rabbi Simonhoz tartozó csoport. Azután ott vannak a világ a nemzetei, akik kívül voltak a csoporton.

Izrael “széttört”, és kiléptek az egész emberiség felé.

Tehát nincsen még  egy olyan erős könyv, mint a Zohár, ahol a szerzők a belső rendszer megépítését irják le, a hierarchiát, amit elértek a 125 lépcsőfok során. Ez egy rendszer, nem számít, hogy én látom a szöveget a szememmel, és létezem a testben. Mindez az erők – rendszere, nincsen test, amely olvassa és érti vagy nem érti. Ezek erők, amelyek már eltudják rendezni egy integrált rendszerré, korrigálni, és elvinni a tökéletességhez.

Pontosan erre a célra próbáljuk olvasni a könyvet. Nincs más módja annak, hogy elkezdjük kapcsolódni ezzel a rendszerrel, csak hogy nézzük a fizikai szemünkkel a néma betűket. De ebből, a csoporttal és mindenféle eszközzel elkezdjük kifejleszteni a belső hozzáállást, belépni az erők rendszerébe, hogy megvizsgáljuk a megszerzés erejét, az adakozás erejét, a szándékokat, a taszítást, vonzodást, az undort, a gyűlöletet és a szeretetet …

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.