Dr. Michael Laitman

A belső ellenség

Kérdés

Ha valaki elvégzett mindenféle tanfolyamokat, de továbbra is ellenzi a kapcsolatot, ezt lehet hívni “rossz hajlam”- nak?

Válasz

Nem. Ha miután keresztül mentél mindenféle tanfolyamunkon, még mindig nem érted meg, hogy csoport elutasítása rossz, te egyetértesz ezzel az elutasítással, de nem találtad meg magadban a gonosz hajlamot.

Mert a lényeg pontosan az, hogy lássad a gonoszt ebben a negatív vágyban. Te magadban kell meghatározzad, és nem csak haljad valakitől. Te magadban kell érezzed, hogy ez a tulajdonság ellened működik, mivel nem teszi lehetővé, hogy a spiritualitás felé haladjál és elérjed a célt. Inkább az utadba áll, és ha nem gyözöd le, ha nem kötöd össze magad a csoporthoz, akkor nincs esélyed.

Saját szemeddel kell lássad, hogy a gonosz hajlam blokkolja az utadat. Lehetséges, megadja neked , hogy megteremtsed a kapcsolatot, de a következő pillanatban leválaszt a barátoktól. Végül, a rövid pillanatok kivételével, állandóan leszakit a csoporttól.

Ha felfogom, hogy ez rossz volt? Erre szükség van, hogy ne tudjam többet elviselni az egómat, és mindent megteszek amit csak tudok, a legfontosabb, hogy megszabaduljak tőle: ” A halálnál is jobb nekem, mert ő az én gyülölöm”. Érezniük kell, hogy ő az én egyetlen ellenségem, amely bennem rejtőzik, mint a rák, mint egy kígyó, amely ki kell menjen belőlem.

De ha nem érzem ezt, akkor még nem fedeztem fel a gonossz hajlamot. Addig nincs szükségem a Tórára mint “fűszer” azaz, a korrekció módszerére. Csak gonosz zsarnokságának a felfedezése által keresem a kiutat. Mert én teljesen fertőzött vagyok, mint a szivacs bennem és nem enged megszabaduljak tőle. Szóval mit kell tennem?

Akkor, a választás hiányból és a tehetetlenségből, elkezdem látni, hogy van egy erő, amely segít nekem, ez a Fény. Ez már nem egy elvont fogalom, érzem, hogy létezik, és keresem a lehetőséget, hogy kérjem tőle, keressem ugyanazt a belső érzést, amely lehetővé teszi számomra, hogy vonzam a őt, hogy mentsen fel a gonosztól.

Mindezt csak akkor érkezik el, amikor elkezdünk dolgozni a gyakorlati összekapcsolódásban…

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.