Dr. Michael Laitman

Az Ari: Az emelkedés kezdete

Baál HaSzulám, a “Bevezetés a Panim Meirot uMasbirot könyvéhez,” 8. részében írja: Nincs elég szavunk, hogy lemérjük a szent munkáját az érdekünkben. Az elérés ajtajai be voltak zárva és el voltak reteszelve számunkra, és ő jött és kinyitotta azokat nekünk. Így mindenkinek aki be akar lépni a Király palotájába, csak tisztasága és szentsége kell hogy legyen, és mennie kell megfürödni és le kell borotválnia a szőrzetét és tiszta ruhát kell, hogy viseljen, hogy megfelelő módon álljon a magasztos Királyság előtt.

Emitt láthattok egy olyan harmincnyolc éves embert, aki meghaladta az összes őt megelőző bölcsességét, a Zsenik között minden kort beleértve. Minden öregje a földnek, a pompás pásztorok, az Isteni bölcs, a RAMAK barátai és tanítványai előtte álltak és tanítványai voltak a Ravnak.

A generációk összes bölcse követte őket eddig a napig, senki sem hiányzott, minden könyvet hátrahagytak és fogalmazványt, ami őt előzte meg, a RAMAK Kabbaláját, az Elsők Kabbaláját és a Géniuszok Kabbaláját, áldott legyen mindük emléke. A spirituális életüket teljesen és csakis az Ő Szent Bölcsességének szentelték.

Hálásnak kell lennünk a Felső Erőnek, hogy ezeket a tanárokat elküldte nekünk. Felfogva, megértve és egynek érezve magukat a felső erővel, mesélnek erről nekünk és kikövezik az utat, amivel szintén követhetjük a nyomukat legalább valamilyen módon alkalmazva a tanításukat és felkészítve az utat mások számára.

Az Ari azt a pillanatot jelképezi, amikor az emberiség elkezdett felemelkedni a korrekció felé. Ezért annyira fontos a szerepe neki. Egészen addig az összes út blokkolva volt, és a Kabbalisták elérései nagyon korlátozottak maradtak. Néha azok érzése meghatározóbb volt, mint a megértéseik.

Nem tudjuk pontosan, hogy hogyan volt, és nem értjük, hogy az Ari pontosan mit tett. Igen, hagyott hátra könyveket, megalapozta a nyelvezetet; viszont nem vagyunk még tudatában annak nagyszerűségének amit ő tett. A spirituális munkájával egy kabbalista korrekciókat hajt végre az egész rendszeren, és így előrevisz minket a Teremtő feltárulásának állomásain, amire sóvárgunk. Nem is a könyvek vezetnek minket a spirituális úton amiket olvasni tudunk, hanem annak tényszerűsége teszi ezt, hogy az Ari előkészítette és hozzáférést adott a spirtuális világhoz számunkra, a Fényekhez. Ez a kabbalisták munkája. A könyvek amelyekben kifejezte ezt a hozzáférést csak egy kis összetevőjét jelenti annak, ami a szemünket felnyitja.

Az összes őt követő Kabbalista az Ari tantíványa. Mindegyikük, minket is beleértve, az ő örökségén alapozza a tanításait. Az „Élet fája” című vers és számos ennél több dolog is az Ő nagyszerű feltárásaiból fakad. Baál HaSzulám csak titokban és korlátozott módon ír az ő nagyszerű elődeiről, Rabbi Akiváról, Rásbiról, és másokról, akik a spirituális világot feltárták.

Nem volt nyelvezet azelőtt, hogy az edények/vágyak nem voltak készen erre. Természetesen ez attól függ, hogy melyik generációban cselekszik a Kabbalista, mégis az Ari nagysága volt az, ami korrekciót kezdett, és megnyitotta az utat számunkra. Ő különleges és hálásnak kell lennünk érte, hogy ilyen mentorunk van. Reméljük, hogy képesek leszünk az ő útján járni, magunk mögött hagyva azokat az utakat, amelyeken ezrek szaladnak örömöt adni a Teremtőnek, aki mindegyikünket a palotájában vár.

CST

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,648 seconds.