Dr. Michael Laitman

Megtanulni a Teremtő művészetét

Kérdés

Miért az első szint a “gyökér” után a természet “kövületi”szintje? Miért nem kezdődik más szintről?

Válasz

Mert ez a legutolsó szint, amely magában foglal mindent. Nincs benne  semmi belső eltérés, és ezért nem lehet semmit megkülönböztetni kívülről. Mivel mi beszélünk a Felső Fényről, csak a teremtmény edényei szerint. Ezért a természet “kövületi” szintje az első, amelyben a teremtmény vágya megkapja a “megszoritás” (cimcum) erejét, amely nem enged többet felfedezni, mint amit most felfedez.

Ez a “Cimcum “erő működik az “edény” – en, és a “Fény” – en, rajtuk keresztül fedezünk fel. Ő működik mindenben. Itt felmerül a kérdés: mire érvényes ez az erő? Ha ez a teremtmény központja felé vagy az ő határai felé? Azaz, mi felé müködök én a “megszoritás” szerint – a megszerzési vágyra, vagy a Fényre?

Bizonyára én befolyásolom a vágyam. Soha sincs lehetőségem a Fényben működni.

Én “megszoritom” a vágyam, megerősitem őt, és akkor nem “ugrik”. Ebben én korlátozóm magam, hogy Fényt kapjak csak ebben a formában. Mert én tudom, hogy nincsen ennél több erőm, ezért állandóan “vigyázok a határokra”, tartom az egóm egy semleges állapotban.

Ezt nevezzük “kövületi” szintnek: az ego folyamatosan fejlődik, és én tartom a “kövületi ” vonalon. Valójában, ez a nagy és pozitív munka, hogy különböző formákban vezetem. De a természeténél fogva a “kövületi” szinthez tartozik: én teszem a vágyam “kövületi” rendszerében, bár a vágyam változatlan marad.

Ebben a vágyban én már dolgozok a Teremtő szerint. Mit vagyok képes tenni? – Lenullázom magam. Ily módon, már megvan a képességem a Teremtőben lenni, hozzá ragadjak, belé foglaljam magam, és ez a képessége a “kövületi” fokozatnak. Én nem engedek meg magamnak semmit, a lenullázáson kívül. Képzeld el, hogy te benne vagy a hatalmas erőben, és nincs más választásod csak így tartsad tovább.

De másfelől, ez előkészíti a következő szintet, amely a “növényi”. Ez azért van, mert  folyamatos változások zajlanak bennem, amelyek öt szint szerint növekednek. Gondolhatjuk, mi lenne, ha én egy kis kő helyett, egy nagy drágakő lennék?. De ez még nem minden: a változások, amelyeken keresztül mentem megtanultam mit jelent  növekedni. A felemelkedés a “kövületi” fokozatról termel bennem egy elmét, mert lehetőségem volt összehasonlításokat végezhessek, és hozzászokjak a bizonytalan munkához.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.