Dr. Michael Laitman

Az értelem nem ad utasításokat az egónak

El kell hozzuk a világot az igazság pillanatához, annak a ténynek a megértéséhez, hogy az ember maga szorul korrekcióra. Meg kell változtatnunk természetünket hogy kiegyensúlyozzuk a gonoszt magunkon belül. Egyébként tovább folytatjuk környezetünk elpusztítását. manapság ez a hajlam már teljesen illogikussá válik: mi saját otthonunkban vetjük el a halál magját. Ez már széles körben ismert, erről írnak újra és újra, és mi láthatjuk mindezt saját szemeinkkel, mi magunk érzékeljük ezt hideg és meleg robbanásokként, cunamik és hurrikánok formájában. és ennél csak több hasonló történik majd a jövőben.

És mégis, mintha elvesztettük volna eszméletünket, mi csak tovább merülünk egónkon belülre, újra és újra, állandóan épphogy elnyomva a természetes ösztönt a józan ész felöl, mely megpróbálja tudatni velünk hogy zsákutcába jutottunk a folyamatos csapások hatására. Kívülről nézve az egészet lehetetlen megérteni hogy viselkedhetünk így.

Mégis ez az amit a Teremtő előkészített számunkra, a balszerencsék sorozatát, ameddig el nem érjük a gonosz felismerését, amíg legalább el nem kezdünk kérdezősködni: honnan jön mindez, és miért?

A mai vezetőkkel az a probléma hogy ők egyszerűen süketek a józan érvelésre, és csak egyetlen dolgot akarnak: hogy folytassák a gazdagság és hatalom iránti hajszát. És ami a legfontosabb, nem látnak semmilyen gyakorlati megoldást. Sokan már megértették hogy az egész dolog az emberi természetről szól, de mindannyian kétségbeesetten az égbe emelik kezeiket a problémával szembe nézve. Ők csak két lehetőséget ismernek: katonai megoldást vagy pénzügyi megoldást, mely lehetővé teszi számukra hogy megtartsák hatalmukat. Semmilyen más megoldást nem vesznek figyelembe.

Én elmagyaráztam nekik higy lehetséges az emberek megváltoztatása az integrált oktatáson keresztül, pár ébe belül elkezdhetnénk meglátni a javulást és prosperálást. Hallják amit mondok de mégsem hallják. Intelligenciájuk, művetlségük ellenére képtelenek felfogni mindezt.

2o12 augusztus 29, Reggeli lecke 4. rész, Száműzetés és Kimenekülés

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,658 seconds.