Dr. Michael Laitman

Elviselni a felfedezést

A rejtettségben csak egy választásom van: hogy elképzeljem a felső hatalmasságát, aki irányít engem és meghatározza összes állapotomat. A felső szándékosan úgy tesz mintha kisebb lenne annak érdekében hogy lehetőséget adjon az alsónak a munkára.

Amennyiben a Teremtő, a felső erő uralkodik mindenek felett, és felfedi magát, akkor nem marad hely a hitemnek, adakozásomnak, mivel látom tisztán hogy minden az Ő kezében van, és hogy nincs semmi amin magam dolgozhatnék. Ezért kérem azt hogy a rejtettsége fennmaradjon.

Elkezdem értékelni a rejtettséget mivel az Ő rejtettségében élek. Én magam eltűnnék ha Ő felfedné magát. Amennyiben a Teremtő felfedi magát, én abszollút zéróvá válok, azt érezve hogy Ő irányít és határoz meg mindent, és én semmit sem tehetek, mintha nem is léteznék.

Amennyiben a Teremtő rejtve marad, akkor meg van az esélyem, hogy erőfeszítéseket tegyek, hogy dolgozzak, hogy erőt keressek magamnak. Nyilvánvaló hogy az erőt Ő tőle kapom, de úgy érzem hogy létezem annak eredményeképpen hogy felül emelkedem a rejtettségen és saját maga építek valamit. Ez az első lépés.

Amint képes vagyok magamat elkezdeni építeni a rejtettség ezen formájából, melyet magam kértem magam fölé, és képes voltam magamat felemelni a teljes spirituális Parcuf szintjére, elértem a Galgalta ve Eynaim állapotát, a teljes adakozó vágyakat.

És akkor elkezdhetem kérni a Teremtőtől hogy kezdje el magát felfedni.

Még akkor is ha Ő felfedi magát, én nem tűnök el, mivel már a spirituális világban létezem, és képes vagyok magamból hozzáadni az Ő felfedezéséhez, mintha Ő továbbra is rejtve maradna. Én megmutatom függetlenségemet sz Ő felfedésének ellenére. Most az Ő felfedése már nem zavar meg engem, épp ellenkezőleg az nekem újabb lehetőséget ad a munkára. Végül is annak a ténynek ellenére hogy a Teremtő felfedte magát, én képes vagyok már azt elviselni, és nem nullázódom le Ő előtte. Ezt hiívjuk a megszerzés az adakozás szándékával szintjének, a szeretet szintjének.

2o12 augusztus 29. Reggeli lecke 2. rész, Rabash írásai

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,230 seconds.