Dr. Michael Laitman

Egy áttörés a belső dimenzióba

Kérdés

Hogyan foglaltathatjuk magunkat bele más emberek vágyaiba? Honnan tudhatom mások mit akarnak?

Válasz

Ez nem számít. Nem kell azzal foglalkoznunk hogy mit akar a másik. Nekünk csak “tettetnünk” kell azt hogy ilyen módon akarunk gondoskodni róluk.

Az embereknek nem kell nekünk elárulniuk titkos vágyaikat, gondolataikat. Nekünk csak azokkal a vágyakkal és gondolatokkal kell megpróbálnunk összekapcsolódnunk, mely arra irányul hogy egy mostaninál fejlettebb társadalmat alkossunk, bár ez ugyanolyan mindannyiunk számára. Nem kell hogy érdekeljen más személyisége, családi viszonyai, vagy bármi más ami a korporeális életre vonatkozik. Csakis a személy felfelé irányuló, következő szintre vonatkozó aspirációjával kell törődnünk. Ezért nem kell nekünk elmerülnünk az “állati” pszichológiába, másokat kihallgatnunk: “Most mire gondolsz? Mesélj magadról, hogy jobban tudjunk kommunikálni”. Mire lenne ez jó? Nem érdemes ezt csinálni.

Jobb a következő szintről beszélni és azon a szinten kommunikálni, játsszuk el, “mintha” már ott léteznénk. Képzeljük el milyen társadalomban élnénk ott, milyen lenne a hozzáállásunk a családhoz, gyermekekhez, neveléshez abban az időben. Ez nem azt jelenti hogy mi csak ülünk, és elmélkedünk milyen jó lenne ott lenni, hanem valóban elképzeljük és felkészülünk arra hogyan tehetnénk az egész társadalmat integrálttá.

Valójában mi egy nagyon komoly játékot játszunk! A “beszélő szint” bennünk kizárólag általunk jön létre, nem a természet által. A természet csak a cselekvéshez szükséges stimulust adja, mi vagyunk azok akiknek el kell érnie ezt a következő szintet. Emelkedjünk fel oda saját erőnk által, mielőtt a természet kényszerít minket.Szülessünk meg önkéntesen a következő szintre, egyébként így is úgy is odajutunk, de csak hatalmas szenvedések útján. Mindegy hogy milyen úton, a természet rákényszerít minket majd erre.

Az összes korábbi szinttel ellentétben nekünk tudatosnak kell lennünk, és fel kell ismernünk emelkedésünket. Az embereknek egy ilyen állapotba kell hangolniuk magukat ezen játék játszásán keresztül, és különböző önkéntes csoportos training-eken keresztül, melyek mind egy áttöréshez vezetnek. Csakis ezen az alapon leszünk képesek kiszélesíteni az integrált módszertant, több útját megtalálni a folyamatban való résztvételnek, és növelni a játékok számát.

Bár a játékoknak nem kell túl kiterjedtnek lenniük, hiszen mi nem foglalkozunk az állati pszichológiával, ehleyett úgy játszunk “mintha” már a következő szinten lennénk: “Hogyan is néz az ki? Hogyan építhetjük fel társadalmi és családi viszonyainkat, gazdaságunkat? Pontosan hogyan érzékeljük egységünket? Mi az integrált természet, és az integrált emberiség? Mi az integrált intellektus és integrált érzelem?

hatoljunk be ezekbe a dolgokba és meglátjuk majd, hogy olyan új szintek, melyek ma teljesen amorfnak és élettelennek tűnnek, jelennek meg előttünk, meg kell tegyük az áttörést és be kell ezekbe hatolnunk hatalmas erőfeszítések eredményeképpen. Amikor felül emelkedünk a pszichológiai határon, és legalább egy kis mértékben beleszületünk az új dimenzióba, akkor az új érzések és tudás hatalmas világát kezdjük majd el látni, mely túl van az anyagi világon. A mi világunkban csak hérom fajta anyag létezik, a kövületi, a növényi, és az állati. Az “emberi anyagról” szólva az arról az energiáról szól, mely megszabadult ezen valóság anyagi formájától. A világ egy teljesen új rétegét kezdjük majd el látni, egy új dimenziót.

2o12 február 29. Beszélgetés az Integrált Oktatásról

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.