Dr. Michael Laitman

Csak a szeretet marad meg

Kérdés

A spiritualitás eléréséhez szükséges-e a Rabash cikkeiben átadott alapelvek teljesítése, vagy elégséges ha betartjuk a csoport alapszabályzatát: Például kritizálhatom-e barátomat ha azt gondolom az a hasznára válik, hogyha azt az iránta érzett szeretetből teszem?

Válasz

Semmi jogunk nincs arra hogy bárkit is tanítsunk, mivel mi mindig megtaláljuk annak módját hogy saját cselekedeteinket igazoljuk. A barátot hatalmasnak kell lássuk, “értelem feletti hiten” keresztül. Ez azt jelenti, hogy elfogadom tényként hogy ő nagy és korrekt, és csak saját önző szemeimmel nem vagyok ezt képes látni. De! És itt két “de” található.

Az első “de” az hogy vajon ő egy valódi barát: vajon részt vesz-e a csoport kapcsolatában, egységében? Ez egy nagyon fontos feltétel, és valójában az egyetlen feltétel. vajon a barát sóvárog-e arra hogy részt vegyen a csoport kapcsolatában, egységében? Amennyiben igen, akkor ő valóban egy barát, de ha nem, akkor viszont nem az.

A második “de” azt jelenti hogy a kritikának csakis a csoport érdekében, vagy a terjesztésben végzett specifikus munkára szabad korlátozódnia. tegyük fel hogy barátunk villanyszerelőként dolgozik a csoportnak, vagy a terjesztésben követ el hibát, akkor ott kritizálhatjuk, ami azt jelenti hogy megpróbáljuk kijavítani a hibát. De mindez semmiképpen nem befolyásolja iránta érzett szeretetünket mint barát iránt. Ilyen esetben úgy kezelem mint valami fizikai munka végrehajtóját, és ennyi az egész. A két dolognak semmi köze egymáshoz.

Amennyiben ő egy valódi barát, azaz folyamatosan együtt működik a kapcsolat és egység érdekében, akkor nekem őt egyszerűen abszolút módon úgy kell őt elfogadnom mint a Teremtőt. “A teremtmények szeretetén keresztül a Teremtő szeretetéhez”. Ez egy és ugyanaz a dolog! Rabash gyönyörűen ír erről azt mondva hogy a csoport előbb utóbb kizárólag a tagok közötti szeretet által korrigálódik, és ezáltal maga válik a Teremtővé.

Így mi nem kritizáljuk a barátot, hanem nyíltan kifejezzük szeretetünket iránta. Ez egy esszenciális feltétel. Ezáltal vagyunk képesek helyese dolgozni egónk ellenében.

2o12 augusztus 16. Harkov előlecke

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.