Dr. Michael Laitman

Ez a változékony világ

Kérdés

Mikor a Kabbalista feltárta a korrekció módszerét, elég a könyvei? Vagy valaki fel kell használja őket helyesen?

Válasz

Ari utáni generáció felvázolata a szóbeli módszert, és három generációval utánna áthelyezték irásban. Aztán jött a Baal Sem Tov és elkezdte alkalmazni a módszert a gyakorlatban. Sok tanítványai folytatták, nagy kabbalisták, aki alaposan és részletesen a megírták a Kabbalah Bölcseletét.

Sőt, a történelemben voltak adatok, mint Spinoza, Marx és Einstein. Mindenféle nem vallásos formában kifejezték hozzáállásukat a társadalommal, a tudományal, a valósággal érzékelésével szemben, és így bővült a megközelitési módszer a világ számára.

Marx például, függetlenül attól, hogy mit tudott, az a tény, elkezdett beszélni Kabbalah gyakorlati alkalmazásáról az emberiségnek. Mi az a “szocializmus”? Hacsak nem egy téves szovjet improvizáció kezelése? Ez a módszer a kölcsönös kapcsolathoz egy társadalomban, egyenlők, összekapcsolódva,  amelyben vezetjük az életet. Sőt, kabbalisztikus elvekről beszélt. Marx egyik az angyalok közül a Teremtő a kezében.

Mit tett Spinoza?  Magához vette a judaizmus külső alapelvét és elkezdte   “befüszerezni”, egy alternatív módon, olyan állapotba helyezte, amikor  elkezdünk beszélni a spirituálitásról egy másfajta nyelven. Behelyezte a szekuláris életbe, nem a fizikai  parancsolatok megtartásának a keretén belül, hanem azon kivül.

És nem számít pontosan, mi volt az irányt, a Teremtő épített ilyen fejlődést  ebben a formában, amely annak az időszaknak elég volt.

És majd Einstein, ugyanezt tette a tudományon keresztül, felfedezte relativitás elméletét, a természet korlátait, a fény sebességét. Tanulmányozta a kölcsönhatást az anyag és a dimenzió között, amely azelőtt nem volt ismert, az idő feltételeit, amely a távolódik és változik, a változó valóságot, ahol minden relatív.

Így fokozatosan, minden út egy új világképhez vezet, amely elveszti  az előző stabilitását, és illékony az ember felfogásában.

Kabbalah ugyanazt a dolgot beszéli: minden változik a mi szándékunktól függően. Mi már meg tudjuk változtatni a világot, minden ami előttünk áll, ha felemelkedünk a vágyak szintje fölé. Így megnyílik egy másik világ, erők és más kölcsönös kapcsolatok, a mai emberek helyett mi látunk más lényeket, lelkeket.

Különböző közbenső állapotokon, virtuális világon keresztül közeledünk ehhez az érzékeléshez. Sok ember müködött ebben az irányban. Áltagban, nem lesz olyan részlet a történelemben, amely nem haladt volna ebben az irányban. A végül is minden erre koncentrálódik.

reggeli lecke, 3.09.2012, “A szolgalány aki az Úrnő örökössé válik”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.