Dr. Michael Laitman

Ima és a magabiztosság

Ima és a magabiztosság

Báál HáSzulám, 24. levél: “Ti már tudjátok azt, hogy az ima és a magabiztosság kéz a kézben járnak. És teljes hittel kell hinnünk abban, hogy a Teremtő minden száj imáját meghallgatja. És ezáltal a hit által mi megnyerjük a magabiztosságot a Teremtő segítségében, és akkor imánk teljessé válik, abban a magabiztosságban, hogy mi bizonyosan meg leszünk mentve. És akkor meg vagyunk jutalmazva magabiztossággal és boldogsággal egész nap mintha már meg is lettünk volna mentve”.

Báál HáSzulám azt mondja, hogy az ima és a magabiztosság ugyanarról az ágról ered, és ez egy nagyon fontos alapelv.

Megszokott e-világi életünkben ez éppen ellenkezőleg van: az ima akkor történik amikor a személy semmilyen magabiztossággal nem rendelkezik és össze van zavarodva. A személy akkor imádkozik amikor teljes tehetetlenséget, félelmet és aggodalmat érez, és segítségre van szüksége. Felülről, úgy érzi, hogy elvesztette a fonalat életében, nem tudja hova forduljon és mit tegyen. A kétségbeesés és izgalom állapotában váltódik ki az ima a személyben, mivel semmi reményt nem érez jövőjével kapcsolatban, és nincs mire támaszkodnia.

De a spirituális ima ezzel ellentétes: az akkor jelenik meg a személyben amikor érzi, hogy létezik egy Házigazda, aki irányítja a világot, egész életét és aki majd kijavít mindent. A személy megérti, hogy a Teremtő már előre mindent előkészített, és hogy a személynek egyszerűen csak kapcsolatban kell maradnia Vele. Ez azt jelenti, hogy a személynek meg van a magabiztossága a felső erőben, a Teremtőben, akin túl senki Más nem létezik, és ezzel a magabiztossággal fordul Ő hozzá, kérve és követelve hogy a Teremtő segítsen neki kinyitnia szívét és értelmét és segítsen neki az előrelépésben.

Mindez teljes ellentétben van azzal amit a mi világunkban várhatunk, ahogy írva van: “A Tóra véleménye ellentétes a földesúr véleményével”.

Ez által az ima ideje csak a felkészülés után következik, az ima előtti ima után. Az ima előtti ima által én képes vagyok magamat a forrás irányába serkenteni. Amikor a személy magabiztosságot és kapcsolatot érez a forrással kapcsolatban, akkor képes a segítségért folyamodni Ő hozzá.

(2012 szeptember 2. Reggeli lecke 1. rész, Báál HáSzulám írásaiból)

f: (HZS)   sz: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,779 seconds.