Dr. Michael Laitman

A Szeretet mind ajándék a teremtett lénynek

A Szeretet mind ajándék a teremtett lénynek

A Teremtőben semmi más nem létezik csak szeretet. De mivel nekünk fogalmunk sincs mi is a szeretet, a Teremtő különböző eszközöket teremtett a teremtett lényen belül, ami által az képes elérni a szeretetet.

A szeretet valami furcsa dolog melyet egónk nem képes megérteni, mindaz természetellenes számára. Hogyan lehetséges az, hogy azáltal, hogy megízlelem a különböző ízeket melyeket a házigazda elém tálalt, én elkezdek szeretetet érezni a házigazda irányában? Mi köze az egyiknek a másikhoz?

Ez a teremtés esszenciája, a “valami a semmiből”. A “semmiben” létezik egy szikra a “valamiből”. És így a “semmiből”, a megszerzés iránti vágyból képes vagyok elérni a “valamit”, mely azt jelenti, hogy a megszerzés iránti vágyon belüli benyomásból képes vagyok a szeretetet elérni, egy olyan tulajdonságot mely a teremtett lénytől teljes mértékben távol áll minden tekintetben.

Hirtelen egy bizonyos csoda történik, amikor bizonyos cselekedetek és jelenségek eredményeképpen a megszerzés iránti vágyon belül, az képes elérni azt a tulajdonságot mely a Teremtő Isteni tulajdonságához tartozik.
Ez továbbra is teljesen felfoghatatlan marad számunkra: hogy lehetséges az hogy a csoda mely “szeretet”-nek van nevezve képes megszületni az “adás vevés” cselekedetein keresztül. Hiszen annak semmi köze nincsen a megszerzés iránti vágyhoz.

Minden egyes alkalommal, minden egyes szinten be kell teljesítsük a cselekedeteket és benyomásokat melyeket átélünk a megszerzés iránti vágyon belül, hogy mi képesek legyünk azokat összegyűjteni és képesek legyünk felemelkedni az adakozás tulajdonságának eléréséhez.

(2012 szeptember 3., Reggeli lecke 3.rész, TESz)

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

64 queries in 0,636 seconds.