Dr. Michael Laitman

A Szeretet mind ajándék a teremtett lénynek

A Szeretet mind ajándék a teremtett lénynek

A Teremtőben semmi más nem létezik csak szeretet. De mivel nekünk fogalmunk sincs mi is a szeretet, a Teremtő különböző eszközöket teremtett a teremtett lényen belül, ami által az képes elérni a szeretetet.

A szeretet valami furcsa dolog melyet egónk nem képes megérteni, mindaz természetellenes számára. Hogyan lehetséges az, hogy azáltal, hogy megízlelem a különböző ízeket melyeket a házigazda elém tálalt, én elkezdek szeretetet érezni a házigazda irányában? Mi köze az egyiknek a másikhoz?

Ez a teremtés esszenciája, a “valami a semmiből”. A “semmiben” létezik egy szikra a “valamiből”. És így a “semmiből”, a megszerzés iránti vágyból képes vagyok elérni a “valamit”, mely azt jelenti, hogy a megszerzés iránti vágyon belüli benyomásból képes vagyok a szeretetet elérni, egy olyan tulajdonságot mely a teremtett lénytől teljes mértékben távol áll minden tekintetben.

Hirtelen egy bizonyos csoda történik, amikor bizonyos cselekedetek és jelenségek eredményeképpen a megszerzés iránti vágyon belül, az képes elérni azt a tulajdonságot mely a Teremtő Isteni tulajdonságához tartozik.
Ez továbbra is teljesen felfoghatatlan marad számunkra: hogy lehetséges az hogy a csoda mely “szeretet”-nek van nevezve képes megszületni az “adás vevés” cselekedetein keresztül. Hiszen annak semmi köze nincsen a megszerzés iránti vágyhoz.

Minden egyes alkalommal, minden egyes szinten be kell teljesítsük a cselekedeteket és benyomásokat melyeket átélünk a megszerzés iránti vágyon belül, hogy mi képesek legyünk azokat összegyűjteni és képesek legyünk felemelkedni az adakozás tulajdonságának eléréséhez.

(2012 szeptember 3., Reggeli lecke 3.rész, TESz)

(HZS)

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

66 queries in 0,690 seconds.