Dr. Michael Laitman

Tanuljuk meg, hogyan dolgozzunk a spirituális fejjel

Tanuljuk meg, hogyan dolgozzunk a spirituális fejjel

Először is a Fénnyel történő kapcsolat a spirituális Parcuf fejében jön létre, ahol a számítások történnek. Csak később történnek meg a fej által meghozott döntések a testben és valósulnak meg a gyakorlatban.

Valójában semmi más nem létezik csak a vágy. A fej ugyanaz a megszerzés iránti vágy, mely az Ein Szof (Végtelenség) Világában nem rendelkezett értelemmel, nem rendelkezett fejjel. Mindaz csak egy egyszerű megszerzés iránti vágy volt.

De később ez a vágy úgy dönt, hogy az válaszolni akar, és reagálni akar a Házigazdának, a Teremtőnek, és annak érdekében, hogy ez megtörténhessen szüksége van a fejre. Valójában semmi másra nincs szükségünk csak egy fejre!

Mi megismételjük ugyanazokat a cselekedeteket, amelyek a világok, Parcufok, Szfirák és a lelkek kiterjedése során megtörténtek felülről lefelé. Most nekünk meg kell ismételnünk mindezeket az ellentétes irányban, alulról felfelé, de ezennel saját magunk által. Ebből az következik, hogy fejünk, értelmünk fokozatosan növekszik.

A fej nő egy kicsit, és akkor képessé válok arra, hogy tegyek valamit vele, aztán megint nő és én megint képessé válok arra, hogy tegyek valamit. Ezáltal állandóan növekszem a spirituális létrán, és fejem állandóan növekszik mint egy kúp, ameddig nem válik azonossá az Ein Szof Világával. Mindez azt jelenti, hogy most már olyan gondolatokkal és döntésekkel rendelkezem mely lefedi összes vágyaimat, rendelkezem összes cselekedetem megértésével és elérésével.

A cselekedetek maguk ugyanazok maradnak. Én megismétlek mindent ami a felülről lefelé történő leereszkedés során megtörtént, és most megismétlem mindazt alulról felfelé. De én mindezt megelőzöm egy egyéni számítással, eléréssel. Ennél fogva a létrán való felemelkedés az elérés szintjeinek van nevezve, az elérés létrájának.

Most mi a létra legalján állunk, és mögöttünk áll az egész emberiség készen állva a felemelkedésre. Az egyetlen dolog amire szükségünk van az, hogy megnöveljük értelmünket, a “fejet”, és hogy elkezdjünk ezzel a “spirituális fejjel” dolgozni. Ennél fogva a cselekedeteket megelőző tudás nagyon fontos.

(2012 szeptember 8., Reggeli lecke, 3.rész TESZ)

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,654 seconds.