Dr. Michael Laitman

A szikrát lángra lobbantva

A szikrát lángra lobbantva

Munkánk abból áll, hogy elérjük a tökéletes vágyat. Az első vágyat a személy felülről kapja, a Teremtőtől, ahogy az írva van, “Én vagyok az első”. Ez a szikra melyet úgy nevezünk hogy “szívben található pont”, valami magasztosabbra való aspiráció, egy sóvárgás vagy vonzódás. Valami látszólag véletlenszerű esemény hatására a személy megkapja első vágyát a spiritualitásra és elkezd haladni vele.

És akkor egész munkája abból áll, hogy azt kéri, hogy vágya kissé növekedjen: először negyedével, majd harmadával, és így tovább mindig újra és újra hozzáadva haladásához. Egyre tisztábban képes megkülönböztetni, hogy mi is az hogy előre lépés, haladás, ameddig megérti azt hogy mindez aspiráció az adakozás képességére, hogy kilépjen saját magából felebarátja irányában, önmagát eltörölve.

Ez az, ahogy kér időről időre, egyenlőre teljesen egoisztikus módon, anélkül, hogy megérteni pontosan mit is kér. És utána elkezdi mindazt pontosabban megérteni, de azt elrejti maga elől, míg legvégül beleegyezik és hajlandó magát egy kicsit megadni, hogy meghajoljon és egyesüljön a többiekkel, hogy kilépjen magából, és magán kívül a barátaiban kezdjen el élni.

Már elkezdi jobban megérteni a helyes kérelmet, melynek szíve mélyéről kell jönnie annak érdekében, hogy képes legyen saját maga fölé emelkedni és mindent feladni, hogy a felsőhöz olvadjon, és Ő benne létezzen mint embrió édesanyja vízében a méhben.

Ez az, ahogy érzékeli magát a csoporton, az egész emberiségen, a Teremtőn belül. Mindez egy állandó folyamat, “A teremtmények szeretetén keresztül a Teremtő szeretetéhez”, ameddig a személy helyesen irányítja magát és eléri a helyes imát.

A mennyek nem válaszolnak az ima negyedére, harmadára vagy bármely részére, hanem csakis egy teljes imára válaszolnak. Azonban a személy állandóan segítséget kap abban, hogy a tökéletes ima felé haladjon, és amikor valóban elérte a teljes kérelmet, a felkiáltást, akkor az meg is jelenik számára. És ez van úgy nevezve, hogy “Én vagyok az utolsó”. A Teremtő kezd és fejez be mindent. Legvégül, számtalan cselekedeten keresztül a személy eléri a választ imájára.

(2012 szeptember 12., Reggeli lecke felkészülés)

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.