Dr. Michael Laitman

Hogyan tartsam meg az egyéniségem?

Hogyan tartsam meg az egyéniségem?

Kérdés:

Azt mondjuk, hogy a jelenlegi egoista oktatás eltörli az ember egyéniségét. Nem értem, tudsz valami példát adni?

Válasz:

A filmek, az újságok, a média és az internet – mindegyike erre irányul.

Te azt feltételezed, hogy az internet segít abban, hogy összekapcsolódjál másokkal, ő segít neked, hogy olyan legyél, mint más. Az egész világot egoisztikussá teszi, ennek eredményeként összekapcsolta, integrálta a lehető legrosszabb módon, de mindenki ugyanazt csinálja. Segit, hogy a gonosz megjelenjen.

El kell ismernünk, hogy az internet segít a fejlődésre. Segit, hogy a gonosz megjelenjen, és közelebb visz a végső korrekcóhoz, mert feltárja a rosszat -, de a formája az negativ. Mi kapunk a hálózaton keresztül standard példákat és standard módon használjuk fel. “Virtuális gép”, amely lemásolja a részeket a futószalagon, mint az olom katonák, mindenki ugyanabban a formában.

És a spiritualitásba ez forditva van, kifejleszti az ember egyéniségét, te nem vagy hasonló a másik személlyel.Te teljesen különböző vagy, és senki sem tud, és senki nem nem képes megzavarni. Te mindig különböző frekvencián dolgozol, ez teljesen más tulajdonság. Bár mindenki tiz szfirával rendelkezik, de bármelyik szfira egy másik tiz, egy másik tiz és mindenki más szfirával. Összeségében mindenki olyan mint egy hatalmas szféra, ahol a kapcsolatok az összes tiz szfira között amivel rendelkezik a bizonyos tulajdonságban, de mindenkiben egy kicsit más. Mindegyiknek megvan a maga mértéke, a saját tulajdonsága. Te hasonló lehetsz egy másikhoz, de nem egyenlő.

Kérdés:

De spiritualitás környezet befolyásolja az embert?

Válasz:

Ott a környezet felébreszt téged, hogy felhasználjad az egyediségét és semmi több. A mi világunkban a hirdetések állandóan kényszerítnek valamire, de a spiritualitásba a barátok felébresztenek téged a féltékenység segitségével, provokálják az irigységet és a tiszteletet, és te dolgozol magadnak, benned. Lehetséges, hogy kapsz egy állapotot, de a motor az észlelés elemei – azok a tiéd.

Kérdés:

A mi világunkban, a környezet ugyancsak felébreszt vágyakat, egoistaként ezt is magamba szivom, ami rám vonatkozik. Hát nem így van?

Válasz:

Nem. Itt egy másik példát akarsz követni, ami nem te vagy. Bemutatnak neked egy standardot és te akarod vagy nem, ugyanazt akarod az öltözetben, a mozgáson, a külső cselekedeten keresztül, olyan akarsz lenni mint mások. A legfontosabb a belső észlelés. Ha tetszik, ha nem, a példa működik.

Ezért mi az integrál oktatást fejlesszük ki, ahol a példa az egy kerek példa, egy általános példa, ahol mindenki össze van kapcsolódva. Ebben nekünk össze kell törnünk mindenfajta más példát, mint a bálványok összetörése Ábráhám idejében.

Kérdés:

Akkor, hogyan történik az integrált oktatással, én más óktatóhoz akarok hasonlitani?

Válasz:

Mindenkinek hasonlóvá kell lenni valami sikereshez. De amikor mi kezdjük végrehajtani a belső tulajdonságokat, akkor elkezdjük az egóból, magam felől átváltoztatni egy másik irányba. Ezért van az, hogy egy másfajta módon kapcsolódsz össze a többiekkel, te megépitesz valami újat ebben az integrált rendszerben.

Te összekapcsolódsz a világgal, mint egy csoport, úgy tünik mintha ugyanaz lenne kivülről, de a saját tulajdonságaidon keresztül összekapcsólodsz a baráttal, és a barát az más, mintha ő kapcsolódna a másik baráttal, és a másik számára is más amikor összekapcsolódik. Mivel a te belső tulajdonságod az más.Te nem kapcsolódsz egy olyan módon, hogy kihasználjad őket, mint egy egóista kép legyen benne ami benned van.

Te egy ellentétes módon az adakozás módján kell, hogy a képet átforditsad és ez csak a te erőfeszitéseden múlik, amekkora mértékben teszel erőfeszitést. Ez egy nagyon személyes, egyéni, senki nem képes ebbe beleavatkozni, még a legmagassabb Parcuf sem avatkozhat bele.
Elmondják neked, hogy el kell elérjed az egyenlő formát mint az adakozó.De ki az adakozó. Javasolják, hogy kapcsolódj össze a barátokkal, mint egy ember egy szivvel. De hol a példa? Honnan veszem a mértéket?

A környezettől! – hallod, ez világos?: “Ha nem teszed ezt, te nem érsz semmit”. Akkor mit tegyek? Nincsenek példák. Olvastam már ezerszer minden cikket, és még nem értem.

Mindez azért hogy magadban keressél. A környezet csak felkészit téged és nem többet. A barátok nem ragasztanak rád hirdetéseket, mint a hirdetéseket a falra. Nincs konkrét példa, és nem tudod mit tegyél?. Ez baj.

Tehát, te állandoan keresel:” Talán igy vagy másképp? Hogyan néz ki a Teremtő? Mi az adakozás tulajdonsága? Hogyan lehet túllépni a skálán? Mert én nem tudom ezeket a dolgokat ! Adj meg nekem legalább valamit, hogy lássak, érezzek!” De nem. Nem adták kézzel megfogni a spiritualitást a mi érzékszerveinkkel.

Pontosan ez jelenti, hogy valódi “önmegvalósitás”. Senki sem nyom még a tanár sem. A leckéken “mondhatja nyíltan”, de a hozzáállása feléd egyéni. Tilos megtámadni a személy belső világát.

Kérdés:

Ez azt mondja, hogy kétségbe kell essek, mert nem találok példát?

Válasz:

Keressél és ne hagyd abba. A legjobb példa a környezetben van, és te megtalálod őt ha oda adod magad a keresésnek. Meg kell találjad őt. A Teremtő formája el van dugva a barátok között, a köztük levő kapcsolatban. Te nem látod, de ha állandoan erre fokuszálsz, akkor felfedeződik a három dimenziós képben.

Ez egy belső munka és senki nem zavarhat meg. Itt te megépited a hozzáállásodat , amelyet nezezzük “csoport’. Te bemész belülre és addig müködsz ott amig magtalálod a belső képet, a formát, az adakozás tulajdonságát: határait, természetét, izeit amit te érzel egyénileg.

Kérdés:

De miért van elrejteni előlem ez a példa?

Válasz:

Hogyan mutassanak neked egy példát, hogyha ez a te példád? A Teremtő előtted áll. Léteznie kell forma azonosságnak, az adakozás tulajdonságánakl, a Felső Fény megtölt mindent. Neked kell adnod egy példát, tegyél belé erőfeszitést, (ezt hívják ima) -, és ő majd segít téged.

Akkor látni fogod őt, ez egy belső látás, sokkal érthetőbb, feltárul az összes érzékszerveidben, ez ezerszeresen világosabb mint amit a szemeinkkel látunk. A mi viziónkban semmit nem láthatunk.

(2012 szeptember 12.,Reggeli lecke, “Béke a világba”)
(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.