Dr. Michael Laitman

Ki okozza az összes problémát?

Ki okozza az összes problémát?

Kérdés:

Az általános rendszer különböző részei különböző problémákat okozhatnak, amennyiben nem működnek megfelelően. Melyek azok a részek, amelyek kritikusak a társadalom működéséhez?

Válasz:

A megközelítés egyszerű: Én vagyok a kritikus rész, mivel mindenki más abszolút mértékben korrigált. Ezen nincs mit gondolkozni – csak ezen a nézőponton keresztül lehetünk képesek a helyes képet látni.

Az általános rendszer működik, az minden szükségessel rendelkezik, és a helyes irányban forog. Azonban “Mindenki saját hibáin keresztül ítélkezik”, és ennek eredményeképpen én magam egy korrigálatlan világot látok. És mindezt nem csak a TV képernyőjén látom így, hanem érzéseimben is: a fizetés nem elég, túlléptem bankszámlám kereteit, az egészségem romlik, az emberekkel való viszonyom megromlott, a berendezések otthon mind elromlanak…Röviden úgy érzem, hogy egy törött világban élek.

Azt kell mondjam magamnak: “Mindez azért van mivel én magam nem “forgok” helyesenm azaz én nem működöm helyesen együtt a többi “fogaskerékkel”. A probléma nem a politikusokban, mágnásokban található, hanem csakis bennem. Nincs értelme bárhol máshol keresni a problémát a rendszerben, megpróbálni más emberek vágyait, tulajdonságait megjavítani. Minden tökéletes. A probléma én magam vagyok.

2012 szeptember 10., Reggeli lecke 4.rész, Béke a Világban (Báál HáSzulám)

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.