Dr. Michael Laitman

Milyen fajta világot láthatnánk a szándék szűrőn keresztül?

Milyen fajta világot láthatnánk a szándék szűrőn keresztül?

Kérdés:

Hogyan lehetek képes megtartani a helyes szándékot?

Válasz:

Tegyünk erőfeszítéseket a csoporttal, tanulással, barátokkal és az egész világgal kapcsolatban annak érdekében, hogy állandóan megtartsuk a szándékot. Szándékunknak olyannak kell lennie mint egy rabnak, melyet állandóan őrzök, hogy ne menekülhessen el, vagy mint egy kisbabának, mely állandó gondozásra szorul.

Mindez hatalmas erőfeszítéseket követel meg. De ha mi úgy tekintünk a világra, mint egy olyan ideális végeredményre ahol megértem, hogy csak a helyes szándék jut át a spirituális számlára, és mely szándékok nem juthatnak át, akkor a végeredmény azt mutatná, hogy valójában szinte semmi nem maradna meg ebből a világból ami átjuthat a spirituális számlára.

Ez az, ahogy a világ a spiritualitás oldaláról látszik. Úgy tűnik nekünk mintha rengeteg dolog történne ezen a korporeális bolygón, rengeteg esemény, rengeteg ember akik aktívak rajta, de mindez csak arra szolgál, hogy az ember összezavarodjon, kétségbeessen az állandó hajsza által, és hogy képes legyen felismerni hogy a világot csak a szándékok vezérlik, és nem a látszólagos fizikai cselekedetek.

A szándék a cselekedet vágyott végeredménye, vagyis az, hogy kinek az érdekében hajtom végre az aktuális cselekedetet. De amennyiben minden a szándékról szól, akkor mi már nem utalunk az egyszerű fizikai cselekedetre többé hanem a cselekedet minőségét vesszük figyelembe, annak belső irányát, kire is irányul az, és kinek az érdekében. Az azonnali szándék összeköt minket a cselekedet minőségével.

A cselekedet lehet egy egyszerű vágy. Akár ülhetek csendben a kanapén, egy cigarettával kezemben és a korsó sörrel, miközben nagyon bonyolult belső munkát végzek, azáltal, hogy arra sóvárgok, hogy összegyűjtsem minden vágyaim és gondolataim, melyek különböző irányokban növekszenek, és zárt körben keringenek, hogy mindazokat a helyes irányba fókuszáljam.

Amennyiben mi kívülről megtekintjük a személyt a helyes szűrőn keresztül, látjuk annak valódi helyzetét. és akkor láthatjuk, hogy valójában spirituális munkát végez. De amennyiben csak magukat a cselekedeteket nézzük, hogy a személy, hogyan terpeszkedik a kanapén a cigarettával és a sörrel, azt gondolhatnánk, hogy csak egy semmirekellő aki az idejét vesztegeti…

2012 szeptember 12, Reggeli lecke, 1.rész, Beszéd a Zohár befejezéséhez, (Baal HaSzulam)

 

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.